Waaktaar & Zoe na "World Of Trouble" vykouzlili soundtrack k babímu létu

13.04.2017 15:45 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Norská kapela A-ha už teď žije přípravami na akustické turné plánované na rok 2018, ale to nebránilo kytaristovi a skladateli Paulu Waaktaarovi-Savoyovi v uskutečnění dalšího bočního projektu. Tím je album dvojice Waaktaar & Zoe pojmenované "World Of Trouble".
7/10

Waaktaar & Zoe - World Of Trouble

Skladby: Beautiful Burnout, Tearful Girl, World of Trouble, Laundromat, Mammoth, They To Me And I To Them, Winter Wants Me Empty, Ancient Arches, Open Face, The Sequoia Has Fallen
Vydáno: 03.03.2017
Celkový čas: 39:22
Vydavatel: Drabant Music

Newyorský rezident Paul (nebo, chcete-li, původně norsky Pål) to mimo svou slavnou domovskou kapelu zkoušel i v několika dalších skupinách: Savoy, v níž účinkovala i muzikantova manželka Lauren, má na kontě pět dlouhohrajících desek, zatímco Weathervane a Waaktaar zůstaly každá u jednoho singlu. Aktuální duo Waaktaar & Zoe (Zoe Gnecco je dcerou zpěváka Wathervane Jimmyho Gnecca) ukuchtilo album "World Of Trouble", které bychom mohli zařadit do škatulky indie pop. Vzdušné melodie s nádechem toho nejlepšího z 60. let minulého století (první singl "Beautiful Burnout" zní jako pocta Mammas And Papas) nemají ambice tvářit se zuby-nehty jako velké umění. Kombinace příjemného dívčího hlasu Zoe s pořád svěžími nápady veterána Waaktaara zabírá výborně. Výsledkem je lehce melancholická a velmi příjemná hudba připomínající třeba pozdní tvorbu švédských The Cardigans.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY