Ed Sheeran vede v Česku na všech frontách. Velmi slušný start zaznamenala kapela Zrní

14.04.2017 18:00 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Ed Sheeran začíná být celosvětově opět obrovským fenoménem, což dokazuje i česká IFPI, kde i nadále vládne rádiím i v digitálech. Krásný start zaznamenalo nové album Zrní, které je na bronzové příčce, v éteru má nejvýše postavenou novinku Sebastian.
Ed Sheeran - Shape Of You
© facebook interpreta
RÁDIA - Ed Sheeran aktuálně nemá konkurenta. Zatímco zpěvák právě dotočil klip k novému singlu "Galway Girl", ve většině evropských zemí stále rádiím vládne jeho hit "Shape Of You". Stejně tak tomu je i u nás, kde si song již potřetí za sebou udržel prvenství. Na dvojku se posouvají Chinaski s aktuálním singlem "Není nám do pláče", třetí místo obhájil Alan Walker s "Alone". Na čtyřku se vrací Alessia Cara se "Scars To Your Beautiful", která byla minulý týden jednadvacátá, pětici nejlepších uzavírají islandští Kaleo s "Way Down We Go".

Na šestku z devítky poskočili David Guetta a Chris Willis s "Would I Lie To You", na sedmičku ze čtyřky padá francouzské duo Ofenbach a "Be Mine". Osmičku bere australská zpěvačka Starley se songem "Call On Me", který se do hitparády dostal díky tropical house remixu od Ryana Ribacka. Na devítce se tento týden usídlil Shawn Mendes se singlem "Mercy", na desítce hledejme duo Sean Paul a Dua Lipa, kteří již potřetí obhájili své místo díky songu "No Lie".

Novinek je opět vcelku málo, nejvyšší má na šestapadesátce Sebastian se skladbou "Náhradní díly". O jednu příčku níže startuje "That's What I Like" od Bruna Marse, na dvaašedesátce Lana Del Rey s "Love". Třiasedmdesáté je seskupení Urban Cone se singlem "Old School", devětasedmdesáté pak Shakehips společně se zpěvačkou v písni "Don't Leave", která začíná bodovat i v předních evropských klubech.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Shape Of You
  2. Chinaski - Není nám do pláče
  3. Alan Walker - Alone
  4. Alessia Cara - Scars To Your Beautiful
  5. Kaleo - Way Down We Go
  6. David Guetta & Chris Willis - Would I Lie To You
  7. Ofenbach - Be Mine
  8. Starley - Call On Me (Ryan Riback Remix)
  9. Shawn Mendes - Mercy
  10. Sean Paul & Dua Lipa - No Lie

Ed Sheeran - Divide
© facebook interpreta
DIGITAL ALBUMS - Vzhledem k tomu, že v uplynulém týdnu nebyly zpracovány prodeje fyzických nosičů, probereme si tentokrát ty digitální. Zde je na nejvyšší příčce deluxe verze nového alba Eda Sheerana "Divide", kterému na záda dýchá novinka "Nirvana" od Paulieho Garanda. Trojku má nejvyšší novinka a najdeme na ní desku Zrní s názvem "Jiskřící". Čtyřku má Drake se svým playlistem "More Life", který ztratil od minula jednu příčku. Pátá je deska "Automaton" od Jamiroquai, kteří od minulého týdne posílili o čtyři místa.

Na šestku ze čtyřky padá The Weeknd s poslední studiovkou "Starboy", o místo níže je Rag'n'Bone Man s titulem "Human". Osmé je aktuální album kapely J.A.R. pojmenované "Eskalace dobra", devítku bere druhá novinka - očekávané album dua The Chainsmokers "Memories...Do Not Open". První desítku uzavírají Depeche Mode s kritikou chváleným albem "Spirit".

Jedenáctku má další novinka, kterou je soundtrack k televiznímu seriálu "Big Little Lies", na šestnáctku fanoušci protlačili novou desku Deep Purple s názvem "InFinite". Dvaadvacáté místo si uzmula kapela Pentatonix s novým EP "PTX Vol. IV - Classics", na čtyřicítce startuje Nebe s novou deskou "Souřadnice". Další novinky v první stovce jsou spíše vzpomínkové. Jde například o výběr největších hitů dua Simon & Garfunkel, balad Eltona Johna či starší album Richarda Müllera nebo kapely Kosheen.

Top 10 - prodejnost - digitál:
  1. Ed Sheeran - Divide
  2. Paulie Garand - Nirvana
  3. N Zrní - Jiskřící
  4. Drake - More Life
  5. Jamiroquai - Automaton
  6. The Weeknd - Starboy
  7. Rag'n'Bone Man - Human
  8. J.A.R. - Eskalace dobra
  9. N The Chainsmokers - Memories…Do Not Open
  10. Depeche Mode - Spirit

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 14. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY