Dvanáctiletý syn baskytaristy Metallicy odehraje turné s Korn

11.04.2017 22:11 - Matěj Kostruh | foto: facebook interpreta

Ne. Nejedná se o vtip ani novinářskou kachnu. Syn Roberta Trujilla, známého baskytaristy skupiny Metallica, skutečně získal na svůj věk až neuvěřitelně fantastické angažmá. Se světovými průkopníky nu-metalu, americkou stálicí Korn, odehraje teprve dvanáctiletý Tye Trujillo rovnou celou koncertní šňůru v Jižní Americe, ve které nahradí regulérního člena, baskytaristu Reginalda "Fieldyho" Arvizu. Ten se kvůli blíže nespecifikovaným okolnostem nemůže jihoamerického turné své skupiny zúčastnit.

Korn publikovali na svém oficiálním facebookovém profilu následující prohlášení: "Je nám líto, že se k nám Fieldy nemůže na nadcházejícím turné připojit. Na druhou stranu jsme nadšení, že odehrajeme pár show s takto mladým hráčem, jako je Tye. Těšíme se, až mezi sebe našeho bratra Fieldyho uvítáme zpět v květnu, kdy se vrátíme domů do Spojených států."

Stále je těžké uvěřit, že se právě takto mladý chlapec objeví po boku veteránů jedné z nejslavnějších metalových skupin světa, a to na pódiích v Kolumbii, Brazílii, Argentině, Chile a Peru. I díky svým konexím se však Tye jistě postaral o bezprecedentní mediální boom. Jedná se o promyšlený manažerský tah, jakým si mohou Korn zajistit masivní internetovou publicitu a přilákat tak na své koncerty více zvědavých návštěvníků? Nebo se synem svého hudebního kolegy podepsali kontrakt zcela adekvátně k jeho hráčským schopnostem? Posuďte sami z videozáznamu níže, na kterém Tye vystupuje se svou vlastní skupinou The Helmets. Jak celá senzace dopadne, můžeme jen hádat. Jisté však je, že o mladém baskytaristovi neslyšíme naposledy.

Kalifornští Korn platí ve svém žánru za jednu z nejvýznamnějších skupin vůbec. Velkou měrou se v první polovině 90. let zasadili o vznik nu-metalu, který kombinuje prvky heavy metalu a hip hopu. První desku vydali v roce 1994, poslední pak v loňském roce. Korn se podařilo získat dvě ceny Grammy a celosvětově prodat desítky miliónů svých nahrávek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY