Hledá se devět statečných na RECyklaci!

10.04.2017 16:45 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Máte kapelu a odvahu vydat se na pět velkých čistých festivalů, které třídí odpady? Nebojíte se postavit festivalovému publiku na Colours of Ostrava, Rock for People, Sázavafestu, Benátské a Sweetsen festu? Dokážete zahrát na recyklovaný hudební nástroj? Tak se přihlaste na REC.stage a získejte kontrakt na letní recyklované festivalové turné!

Postavit se na unikátní buskingovou scénu REC.stage bude chtít letos opravdu více dovedností než jen hrát na obvyklé hudební nástroje. Každá kapela bude totiž muset použít alespoň jeden z připravených hudebních nástrojů vyrobený z recyklovaných odpadů. Na jejich výrobě se podílela kapela Tata Bojs a portál Samosebou.cz, který podporuje aktivity v oblasti třídění odpadů. Pokud si myslíte, že zvládnete tuto výzvu, můžete se hlásit prostřednictvím jednoduchého formuláře na www.cistyfestival.cz až do poledne 21. dubna.

V minulém roce usilovalo o účast na REC.stage téměř 2 400 kapel! A to je pro pořadatele velký závazek. Výběr devíti nejlepších finalistů proto provedou ti nejpovolanější v redakci časopisu Headliner a Bandzone. Od 1. května pak budou rozhodovat už pouze fanoušci. Z devíti statečných vyberou v online hlasování tři interprety, kteří získají od Samosebou.cz kontrakt a možnost jet turné na největší české open-air festivaly! Unikátní buskingová REC.stage se letos objeví na Colours of Ostrava, Rock for People, Sázavafestu, Benátské a Sweetsen festu.

V minulém roce uspěli v hlasování fanoušků Cocaine Party, Pekař a Thom Artway. To, že měli hlasující fanoušci čistých festivalů dobrý vkus, se později potvrdilo v anketě Slavík a cenách české hudební akademie Anděl. Poslední dva jmenovaní byli nominováni jako objev roku 2016.

Jako ryba ve vodě se na REC.stage cítil Thom Artway: "Každé kapele hraní na REC.stage doporučuju! Je to obrovská zkušenost a příležitost zahrát si na největších českých festivalech. Pokaždé, když jsem tam hrál, stala se nějaká zajímavá věc. Například při mém prvním hraní na JamRocku začalo strašně pršet a všichni posluchači se šli schovat ke mně na stage. Skončilo to šíleným jamem, na který nikdy nezapomenu!" Pozitivní dojmy měl ze scény také Pekař. Ten si na svém loňské turné na unikátní buskingové scéně nejvíce pochvaloval kontakt s publikem: "REC.stage byla velice zajímavá zkušenost a možnost zahrát si na velkých festivalech. Mám hrozně rád, když se muzika přibližuje lidem, a tady se to stalo. Ještě k tomu s dobrou věcí, tříděním odpadů."

Jak se dostat na REC.stage?

10. - 21. dubna - Vyplňte jednoduchý formulář na www.cistyfestival.cz a vložte odkaz na své video.

22. - 30. dubna - Proběhne výběr devíti finalistů.

1. - 7. května - Budou fanoušci denně hlasovat pro tři z devíti finalistů na www.cistyfestival.cz.

7. května ve 12:00 skončí hlasování a tři nejlepší kapely v hlasování získají možnost jet na turné.

Věděli jste, že Čistý festival letos proběhne s podporou Samosebou.cz už podesáté? Přihlašovací formulář na REC.stage a více informací najdete na Facebooku Čistý festival a www.cistyfestival.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY