Pentatonix se pustili do "Bohemian Rhapsody". A povedla si jim

08.04.2017 16:22 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Americká a capella pětice Pentatonix před rokem a půl na eponymní desce ukázala, že umí i napsat originální hity, většinu jejich produkce ale samozřejmě tvoří předělávky známých skladeb. Počátkem dubna vydali další z řady ípíček nazvané "PTX, Vol. IV", tentokrát s přídomkem "Classics". A jak už název napovídá, tentokrát se nevěnují aktuálním rádiovým hitům, ale skladbám mnohem dříve narozeným.

Před měsícem do světa vyslali předělávku "Imagine", původně od Johna Lennona, a společně s vydáním desky i coververzi, která si o jejich podání přímo říkala - "Bohemian Rhapsody" od Queen. A i když originál s Freddiem Mercurym je pravděpodobně nepřekonatelný, PTX svou verzi udělali tak skvěle, jak jen mohli, včetně kytarového sóla (s využitím megafonu). Ostatně, jsou to profíci. Kdyby nic jiného, ukazují davům teenagerům, že existovaly skladby, které netvoří jen sloka-refrén a trvaly šest minut.

Nečekaně povedený je i videoklip, ačkoli jim pro něj stačil jen jeden pojízdný gauč a nástin silnice. Nejlepší je pravděpodobně operní scéna, kdy nápadité použití pěti baterek je vtipné a působivé zároveň. Celé je to velmi jednoduché, funkční, zábavné a u konce si řeknete, že to je fakticky dobré.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY