S 1st Choice je na "Rivers" radost plout

11.04.2017 14:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Třetí album pražské skupiny 1st Choice hudebně nevybočuje, nepřináší originální zvuk a už vůbec nereaguje na aktuální hudební scénu. Přesto je na novince "Rivers" něco, co člověka nutí se k ní stále vracet. Ač to zní jako otravné klišé, z nahrávky je cítit srdce členů, kteří si za svou tvorbou stojí.
7/10

1st Choice - Rivers

Skladby: My Youth, One More Night, River Lodge, Flowers, The Lost Tape, Just Forget, Squirt, Heterosexual, Defending My World, Squirt (alternativní verze)
Vydáno: 1.3.2017
Celkový čas: 46:01
Vydavatel: vlastní náklad

Pražská parta 1st Choice rozhodně není typ do hitparád. Jejich hudba se ani po patnácti letech příliš nemění a nereaguje na aktuální stylové vlny, které by jim na určitou chvilku jistě nějaké ty bodíky u fanoušků přivály. Jenže skupina si i na třetí desce dělá, co chce, a nechává si svůj poměrně charakteristický sound. Ze zahraničních zdrojů je nejvíce cítit inspirace Foo Fighters pro svůj jednoduchý, ale trochu syrový zvuk i melodické úderné pasáže. Z desky pak nejvíce vyčnívá asi nejtvrdší píseň "The Lost Tape", kde 1st Choice lehce zabrousili i do corovějších vod a není to vůbec špatný krok stranou. Dobrá je i pecka "Squirt", která se dočkala na závěr nahrávky i alternativní cenzurované verze s absencí dívčích vzdechů. Jedná se sice o bonus, ale jeho existence se zdá být nadbytečná. Drobná výtka míří i k zpěvákovi Hubertu Kořínkovi, který v některých skladbách nemá angličtinu úplně přesvědčivou, na druhou stranu jeho zpěv ve vypjatějších momentech má opravdu říz. Novinka "Rivers" je dobré album dobré kapely, ale rozhodně nic pro masy. 1st Choice zřejmě i se třetí deskou doplují spíš jen do tuzemských klubů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY