"Paris In The Rain" je okouzleným pohledem Sarah McKenzie na město nad Seinou

10.04.2017 19:15 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Australská jazzová vokalistka a pianistka Sarah McKenzie vydává své druhé řadové album "Paris In The Rain". Bývalá studentka prestižní Berklee College of Music na něm skládá poctu Paříži, její atmosféře, lidem i příběhům. Ve městě světel ji také ve třech červnových dnech roku 2016 natočila.
8/10

Sarah McKenzie - Paris In The Rain

Skladby: Tea For Two, Paris In The Rain, One Jealous Moon, Little Girl Blue, I'm Old Fashioned, When In Rome, Triste, Embraceable You, In The Name Of Love, Don't Be A Fool, Onwards And Upwards! Day In Day Out, Road Chops
Vydáno: 20.1.2017
Celkový čas: 52:28
Vydavatel: Universal

Jen ta francouzština zůstala zapomenuta - v tomto případě by to však nemělo být bráno za důvod k výtce. "Paris In The Rain" je okouzleným pohledem cizinky na město v době jeho obrovského uměleckého rozkvětu ve dvacátých a třicátých letech - a tomu odpovídá i zvolená jazzová forma. Album je plné čistého, akustického jazzu postaveného na pianu, kytaře a poctivé rytmice s vydatnou pomocí dechové sekce. Sarah McKenzie na svém novinkovém albu spojuje skladby z klasického jazzového zpěvníku ("Tea For Two", "Day In Day Out" nebo "Embraceable You" bratří Gershwinů) s vlastní autorskou tvorbou. Spojení je to však naprosto hladké a pro běžného posluchače rozlišitelné v podstatě jen pročtením bookletu desky. Lví podíl na tom má jednotná, prosluněná atmosféra Paříže po dešti a uvolněnost, která čiší z každé zahrané noty. Jinak tomu není ani se zpěvem. McKenzie sice neuhrane silou a přívalem niterně rozervaných emocí, posluchače si podmaní uvěřitelností a lehkostí, s níž se ze své lásky k Paříži vyznává. Hledáte-li příjemný, nenáročný jarní retro jazzík, novinka Sarah McKenzie je pro vás přesně tím pravým.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY