The 1975 vzkazují svým fanouškům: Letos bude vinyl, příští rok nové album

07.04.2017 17:18 - Aneta Králová | foto: facebook interpreta

Britská indie-rocková kapela The 1975 pracuje na novém albu. Informaci, která potěší všechny fanoušky této manchesterské formace, vypustil frontman Matty Healy na svém twitterovém profilu. Nová deska ponese název "Music For Cars".

Sám Healy mimo jiné prohlásil, že se chce v současné době věnovat právě nadcházející kolekci, která by měla podle jeho slov zanechat odkaz. "Music For Cars" připodobňuje svým významem k legendárním deskám jako "OK Computer" nebo "The Queen Is Dead", které byly pro Radiohead a The Smiths také třetími v pořadí. Novou řadovku The 1975 chystají na rok 2018.

Healy také uvedl, že si přeje, aby "Music For Cars" bylo albem, které si lidé budou v budoucnu připomínat jako jedno z nejzásadnějších nahrávek dekády. Čekání si fanoušci mohou zkrátit poslechem nového vinylu. O jaký vinyl půjde, frontman prozatím neprozradil.

Jejich poslední album "I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It" bylo skvěle přijato jak kritikou, tak fanoušky. The 1975 letos ještě dokončují turné ke zmíněnému loňskému albu. Českému publiku se energická skupina z Anglie představí 26. června ve Foru Karlín.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY