shop.musicserver.cz
Padesát let od vydání legendárního <i>seržanta Pepře</i> od Beatles bude připomenuto v několika výročních reedicích

Padesát let od vydání legendárního seržanta Pepře od Beatles bude připomenuto v několika výročních reedicích

Vydáno: 07.04.2017 08:50 v sekci Novinky - Milan Menčík | foto: facebook interpreta
1. června 1967 vydala nejslavnější kapela světa The Beatles album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band". Téměř na den přesně po padesáti letech - 26. května 2017 - vyjde nahrávka v několika verzích znovu. Album je nově smícháno Gilesem Martinem a Samem Okellem ve stereu a v 5.1 surround audio. Také je rozšířeno o 34 raných nahrávek ze sessions ve studiu.

"Je bláznivé si pomyslet, že o padesát let později se díváme na tenhle projekt s takovou láskou a také s úžasem, jak vlastně čtyři chlápci, jeden skvělý producent a jeho inženýři dokázali vytvořit tak nestárnoucí umělecké dílo," vyznal se v novém úvodu k výroční edici Sir Paul McCartney a jediný žijící souputník z formace Ringo Starr dodává: "'Sgt. Pepper', zdá se, zachytil atmosféru toho roku a také umožnil mnoha dalším lidem v tom okamžiku pořádně kopnout do vrtule a ponořit se do toho."

Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
© facebook interpreta
Jedná se o první desku The Beatles, která byla remixována a rozšířena od vydání alba "Let It Be... Naked" z roku 2003. Na vytvoření nových stereo a 5.1 surround audio mixů pro seržanta Pepře spolupracovali producent Giles Martin a inženýr mixu Sam Okell s expertním týmem inženýrů a odborníků na audio restaurování v Abbey Road Studios v Londýně. Všechny edice Anniversary Edition obsahují Martinův nový stereo mix alba, který byl pořízen přímo z původních čtyřstopých pásků ze sessions s ohledem na původní Beatles preferovaný mono mix, jehož autorem je jeho otec George Martin.

Edice "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band Anniversary Edition" obsahují:

CD s novým stereo mixem 'Sgt. Pepper', kompletní s původním britským "Edit For LP End" run-out grooveů.

Deluxe: Rozšířené 2CD - digitální balíček obsahuje nový stereo album mix na prvním CD a obsahuje navíc druhé CD s osmnácti skladbami obsahujícími dosud nezveřejněné kompletní nahrávky třinácti skladeb alba, nově smíchaných ve stereo a sekvencovaných ve stejném pořadí jako na albu. Druhé CD také obsahuje nový stereo mix a dosud nezveřejněnou instrumentální nahrávku "Penny Lane" a 2015 stereo mix a dvě dosud nezveřejněné nahrávky "Strawberry Fields Forever". Vydání obsahuje padesátistránkový booklet.

Deluxe Vinyl: Rozšířený 180-gram 2LP vinyl se stereo album mixem na prvním LP a druhé LP obsahuje dosud nezveřejněné kompletní nahrávky třinácti skladeb alba, nově smíchané ve stereu a sekvencované ve stejném pořadí jako na albu.

Super Deluxe: Šestidiskový box set obsahuje:

CD 1: Nový stereo album mix
CD 2 & 3: - 33 dalších, většinou dosud nezveřejněných nahrávek ze studio sessions
- nový stereo mix "Penny Lane" a 2015 stereo mix "Strawberry Fields Forever"
CD 4: - mono mix singlů "Strawberry Fields Forever" a "Penny Lane"
- Capitol Records' U.S. propagační mono single mix "Penny Lane"
- dosud nezveřejněné mono mixy "She's Leaving Home", "A Day In The Life", a "Lucy In The Sky With Diamonds"
CD 5 & 6 (Blu-ray a DVD): - nové 5.1 surround audio mixy alba a "Penny Lane" od Gilese Martina a Sama Okella, plus jejich 2015 5.1 surround mix "Strawberry Fields Forever"
- high resolution audio verze nových stereo mixů alba a "Penny Lane" a 2015 stereo mix "Strawberry Fields Forever"
- video: 4K restaurované promo filmy k "Strawberry Fields Forever", "Penny Lane", a "A Day In The Life" plus "The Making Of Sgt. Pepper", restaurovaný dokument s komentáři a rozhovory s McCartneym, Harrisonem a Starrem a záběry ze studia uvedené Georgem Martinem.

Vydání obsahuje 144stránkovou vázanou knihu s mnoha příspěvky, texty a fotografiemi.


NÁZORY
  • A teda (Jaro, 07.04.2017 11:32) Reagovat

    kde je stále sľubovaná Carnival of Light? Toto je jedinečná šanca na jej publikovanie, je úplne jedno v akom stave.

    • Re: A teda (OHNOTHIMAGEN, 07.04.2017 12:38) Reagovat

      "Carnival of Light" tam není. Nikde se ale nepsalo, že "Carnival of Light" bude součástí.
      Jeho vydání vetoval ještě za svého života několikrát George Harrison, Olivia s Dhanim v tom asi - zcela pochopitelně (a nemůžeme jim to mít za zlé, protože oni spravují a reprezentují Georgeovu pozůstalost víc než dobře) pokračují.
      Je to škoda, pro fanoušky Beatles je to povinná položka, ale běžný posluchač by to evidentně neocenil a domnívám se, že x lidí by na Beatles za tuto "skladbu" okamžitě vrhlo neskutečnou kritiku, což by skupině mohlo akorát uškodit.
      Autorský zákon Beatles nehoní, možná se dočkáme za pár desítek let. K žádnému "průsaku" ze studií ještě nedošlo, na žádném bootlegu "Carnival of Light" není, přestože spousta extrémně nepodařených falzifikátů, které se jako "Carnival of Light" tváří, existuje spousta.

      • Re: A teda (Jan, 08.04.2017 14:02) Reagovat

        Běžný posluchač by si hlavně nepořídil mega box za 3 tis. - ten je hlavně pro fajnšmekry a tam by klidně CoL být mohl. Ale tahle psychokoláž nikdy nebyla uvažována proniknout na veřejnost a divím se té omezenosti rádoby fanoušků,. kteří se neustále ptají na to jedno a samé: a co CoL?

        A pro redaktora: nejedná se o 34 raných nahrávek, nýbrž "tejků" ze Seržanta. To je trochu rozdíl.

        Jinak já už mám box objednaný a moc se těšším :-)

  • Serzant (Jan, 19.06.2017 00:07) Reagovat

    Stejne jako u jinych kapel me Take 7 apod. nechavaji absolutne chladnym. Co me zajima ještě méně, jsou instrumentalni tracky. Jelikoz mam Peppera na LP, ve stereu i monu 2009, toto si necham ujit. Carneval Of Light by me také mile potesil. Ostatne prave proto jsem si porizoval Antologii Beatles. Ne kvůli raritnim verzim jiz vydanych skladeb, ale prave kvůli vecem jako Not Guilty apod., které v 60. letech na deskách nevysly. Doufam, ze se dočkáme v budoucnu spise vydani skladeb jako je Child Of Nature nebo Circles namisto Abbey Road Anniversary Edition, kde budeme mit Something (Take 2 with speech) a podobne kusy. Pro me tedy tato edice neni, ale musim uznat, ze si s tim dali opravdu praci.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- The Beatles se dočkají čtyř životopisných filmů - každý člen bude mít svůj (24.02.2024 13:27)
- Paul McCartney se po padesáti letech shledal se svou ukradenou baskytarou Höfner (18.02.2024 14:03)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Recenze: Album "I Beatles" Milana Bátora je hravou poctou nesmrtelné hudbě Brouků (12.12.2023 14:30)
- Zemřel Denny Laine, spoluhráč Paula McCartneyho ve Wings a první zpěvák The Moody Blues (06.12.2023 18:22)
- Hudba v tisku: Nádherná kniha "1964: Oči bouře" je kronikou fotografií a vzpomínek Paula McCartneyho na beatlemánii (26.11.2023 11:00)
- Video: Videoklip k "Now And Then" The Beatles je nostalgický a nečekaně vtipný (08.11.2023 10:23)
- Audio: Takhle by The Beatles zněli dnes. Definitivně se loučí písní "Now and Then" (02.11.2023 15:50)
- The Beatles potvrdili vydání definitivně poslední písně "Now and Then". Poprvé ji uslyšíme příští čtvrtek (27.10.2023 09:11)
- Recenze: Deset bodů je skoro málo. Nonšalantní The Rolling Stones na "Hackney Diamonds" ukazují, že nostalgii nepotřebují (23.10.2023 00:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu