shop.musicserver.cz
Lucie Bílá dostane k narozeninám po pětadvaceti letech reedici desky "Missariel"

Lucie Bílá dostane k narozeninám po pětadvaceti letech reedici desky "Missariel"

Vydáno: 05.04.2017 12:15 v sekci Novinky - Milan Menčík | foto: facebook interpreta
Lucie Bílá oslaví 7. dubna narozeniny a vydavatelství Warner Music se rozhodlo obdarovat ji reedicí přelomového alba "Missariel". To vyšlo před pětadvaceti lety a remasterovaná 2CD verze bude obsahovat i bonusový disk s raritními nahrávkami z té doby, které vybral Ondřej Soukup. Některé skladby předznamenaly album "Missariel", jiné byly původně určeny pro projekt taneční skupiny UNO či film Víta Olmera "Nahota na prodej" a scénické oratorium "Zahrada rajských potěšení". Dobovou raritou je duet s Jiřím Kornem "Jedu dopředu".

Lucie Bílá - Missariel 2017
© facebook interpreta
Album "Missariel" zásadně ovlivnilo pozdější kariéru Lucie Bílé i autorů Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové. V roce 1993 získalo hned šest cen v českých Gramy (zpěvačka, album, nahrávka, producent, skladba - "Láska je láska", videoklip - "Láska je láska").

"'Missariel' jsem natočil v našem tehdejším bytě na Vinohradech, kde jsem měl v nudloidním pokojíku o rozměrech 1,5 krát 4 metry studio. Když mi Gábina četla texty, tak jsme často řvali smíchy, strašně jsme u toho kouřili, pili kafe nebo víno a mezi tím se motal malej František," vrací se do té doby Ondřej Soukup a dál vypráví: "Když jsme natáčeli demo, řekl jsem jí: 'Lucko, po syntíkovém sóle ti ukážu a ty začneš zpívat, co budeš chtít. Napřed spíš jemněji a pak zpěv graduj. Budu ti dál ukazovat, takhle bude vypadat vrchol a takhle ztišení.' Aniž před tím hudbu slyšela, tak z ní vyšlo napoprvé něco tak fenomenálního, že jsem odmítl cokoliv vylepšovat nebo předělávat. Tady se Nebe spojilo s Peklem a protáhlo se jejíma hlasivkama."

Tracklist remasterované verze "Missariel" je následující: CD1 - Perníková chaloupka, Missariel, Útěk, Maratón, Tango v opeře, Ukrajina, Taneční píseň, Requiem, Láska je láska (feat. Ilona Csáková, Pavla Forstová), Apatyka.

CD2 - Jedu dopředu (feat. Jiří Korn), Bomber, Whaw Whaw George Denis (feat. Oto Klempíř a Michal Viktořík), Angels, Disco Dance (feat. Martin Pošta), Victoria, LSD, Sebeláska (feat. Filip Renč), Black Pieces (feat. Michael Kocáb, Ondřej Soukup, Pražští pěvci), Gloria (feat. Dagmar Vaňkátová), Garden Of Earthly Delights - Bells.


NÁZORY
  • Na čo? brak to bol pred tým brak je to teraz. B (Karol, 05.04.2017 13:11) Reagovat

    Na čo? brak to bol pred tým brak je to teraz. Bílá spievať nikdy nevedela. To nie je spev, to je rev. Ja nepoznám od nej pesničku ktorá by sa mi páčila. A to prznenie Gombitovej Vyznania by malo byť v jej prípade trestné. Absolútna nula... Lucinka ďakujeme za tvoju kariéru, je načase odísť.... už pred 25 rokmi bolo neskoro.

    • Re: Na čo? brak to bol pred tým brak je to teraz. B (Jožo , 05.04.2017 18:21) Reagovat

      Hele ty jeden čoboláku, máme Lucku rádi, taky vám nepomlouváme vaše klenoty. Já zapoměl, vy žádné nemáte, možná tak Mázigovou a tá jen kňourá jak kočka bez talentu.

      • Re: Na čo? brak to bol pred tým brak je to teraz. B (ragehard, 05.04.2017 18:58) Reagovat

        Karol je extremě drsnej,nicméně co se týče skladby Vyznanie naprosto s ním souhlasím, jasně že originál je originál,ale tato cover verze stejně tak jako jako její další cover skladby Stop od zpěvačky Sam Brown by se snad ani veřejně prezentovat nemusely. Ten rozdíl je hlavně v feelingu brutální. Ale Missariel si s radostí pustím stejně tak jako většinu písní s texty G. Osvaldové.

  • Tleskám! (Dušan, 05.04.2017 13:41) Reagovat

    Album mám a reedici si taky pořídím. Moc se těším na dosud nevydané písničky. Missariel je TOP album a Lucie neopakovatelná zpěvačka s rozsahem, který nemá obdobu - píseň Requiem z filmu Requiem pro panenku je toho důkazem.
    Hejtři se můžou klidně i zbláznit, nic jim to nepomůže. Lucie je na vrcholu už přes 25 let a má to svůj důvod - je prostě nejlepší.

  • Toto album je pecka a i když dnes už Lucii vůbe... (p., 08.04.2017 12:29) Reagovat

    Toto album je pecka a i když dnes už Lucii vůbec nemusím a její muzika mě dávno neoslovuje, tuto desku si i po 25 letech stále rád pustím a velmi se u ní bavím. Takže reedice je skvělý nápad. Tehdy to bylo úplně zjevení, škoda že se Lucie od nastoleného odklonila na současnou uhlazenou cestu...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Artemas - I Like The Way You Kiss Me 7/10
Video: Artemas doplnil nejstreamovanější hit v Česku "I Like The Way You Kiss Me" dekadentním klipem Kariéra čtyřiadvacetiletého kypersko-britského hudebníka Artemase nabírá na obrátkách. Už loni si v žebříčcích slušně vedl se singlem "If U Think I'm Pretty", ovšem teprve v březnu vydaný kousek "I Like The Way You Kiss Me" ho... čtěte zde
Vydáno: 20.04.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Český slavík odtajnil součty hlasů. Ewu Farnou a Lucii Bílou dělily jen stovky bodů (28.11.2023 19:00)
- Video: Lucie Bílá s Mariánem Čekovským v duetu "Bílá holubice" vyzývají, abychom na sebe byli hodní (28.11.2023 10:58)
- Recenze: Čím starší, tím drzejší. J.A.R. na albu "Jezus Kristus Neexistus?" bojují s přehnaně korektní dobou (19.06.2023 00:00)
- Album "Hvězdy jako hvězdy" Lucie Bílé vychází po 25 letech v reedici (14.06.2023 12:14)
- J.A.R. potvrdili novou desku. "Jezus Kristus Neexistus?" vyjde už v polovině června (18.05.2023 16:28)
- Video: Nová verze lidovky "Ej lásko, lásko" v podání Lucie Bílé a Čechomoru působí rozpačitě (17.04.2023 19:12)
- Naživo: Arakain to se čtyřicítkou na krku v O2 universu stále brousil jako za mlada (30.01.2023 20:20)
- Video: Lucii Bílé pomáhá "O Vánocích" Pokáč (29.11.2022 09:30)
- Na okraj: Český slavík byl delší než "Titanic". Estráda upozadila anketu (13.11.2022 15:11)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Queen Sia U2 Taylor Swift Themroc Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu