zameričtěl - musicserver.cz">

Erik Hassle na "Innocence Lost" znatelně zameričtěl

04.04.2017 16:10 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Švédský talent Erik Hassle vydal před osmi lety debutovou desku "Pieces", ale od té doby jsme na další dlouhohrající počin čekali marně. Ne že by se hudbě přestal věnovat, ale vydával hlavně doma ve Švédsku a do světa se v roce 2014 dostalo jen skvělé EP "Somebody's Party". Jaká je jeho novinka "Innocence Lost"?
7/10

Erik Hassle - Innocence Lost

Skladby: No Words, Pathetic, Talk About It (feat Vic Mensa), Breaking the Waves, If Your Man Only Knew, TKO, Innocence Lost (feat. Tinashe), Silver & Gold, FTPA (feat. Gorgon City), All Of You All Over Me, Minnesota, Missing You
Vydáno: 27.1.2017
Celkový čas: 41:06
Vydavatel: RCA

Erik Hassle nové album nahrával v podstatě celé v Los Angeles pro label RCA, což se na jeho zvuku velmi podepsalo. Místo vzdušného popu, s jakým začínal, je nová kolekce plná temnějšího pomalého popu s vlivy r'n'b, což ostatně signalizovalo už zmíněné EP. Z toho na novince najdete hned tři skladby, asi proto že v nich hostují labeloví kolegové Tinashe a Vic Mensa. Hudební podklad každopádně zajímavě kontrastuje s jeho hlasem, který je stále spíše evropsky ležérní než americky ostrý. Celé album, až na výjimky (třeba úvodní funkující singl "No Words"), ubíhá v podobném tempu a zvuku, až se nechce věřit, že se na něm podílela taková spousta producentů (Eshraque "iSHi" Mughal, Dave Sitek, SOHN, Oskar "Sikow" Engstroem, Billboard, Gorgon City a Al Shux). "Innocence Lost" je ve výsledku povedená ukázka popového r'n'b, a i když s ním žádnou velkou díru do světa Hassle asi bohužel neudělá, za poslech rozhodně stojí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY