shop.musicserver.cz
Nové desky 14/2017

Nové desky 14/2017

Vydáno: 10.04.2017 07:24 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden budeme slavit několik návratů. Po čtrnácti letech se opět hlásí Michelle Branch, po šesti Mike + The Mechanics a čtyři roky čekali fanoušci Deep Purple. S plnohodnotným debutem nás přivítají The Chainsmokers, Dagmar Pecková se promění v Mackieho Messera, živě to na nás zkusí Deacon Blue a připomeneme slavné album Franka Sinatry.

Pokud se v pondělí 10. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Mike + The Mechanics - Let Me Fly (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soft rock

Mike + The Mechanics - Let Me Fly
Druhá reinkarnace projektu kytaristy Genesis Mikea Rutherforda Mike + The Mechanics se po více jak pětileté odmlce opět vrací a to se vší parádou. První v pořadí je nové album "Let Me Fly", s nímž se kapela vrací ke zvuku prvních nahrávek. Osmá studiová deska dostala do vínku celkem dvanáct písniček, které před časem předznamenal singl "Don't Know What Came Over Me". Ten společně s titulní skladbou představili Mechanici na svém VEVU. Zbytek alba můžete v krátkých ukázkách okusit na britském Amazonu a pokud se vám zalíbí, bude k dispozici i verze na vinylu. Případně si můžete vychutnat některé novinky také naživo při jejich zářijovém koncertu v pražské Lucerně.


Deep Purple - inFinite (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Deep Purple - inFinite
Britská rocková formace Deep Purple funguje na hudební scéně od roku 1968 a teď vydávají své dvacáté studiové album. Nahrávka nese název "inFinite". Z rádií můžete znát kousek "Time For Bedlam", případně další ochutnávky jako "All I Got Is You" nebo "Limitless". Produkci desítky nových skladeb včetně coververze od The Doors "Roadhouse Blues" si vzal na starost Bob Ezrin, známý ze spolupráce s Alice Cooperem, Pink Floyd nebo Lou Reedem. Ukázky k poslechu včetně uvedených singlů najdete na YouTube.com. Svůj názor nám pak napište do komentářů


The Chainsmokers - Memories...Do Not Open (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: EDM / pop

The Chainsmokers - Memories...Do Not Open
Naštěstí pouhé čtyři měsíce od EP "Collage" trvalo než se stále populárnější americké EDM duo The Chainsmokers dopracovalo k řádnému debutu. Svoji prvotinu Andrew Taggart a Alex Pall nazvali "Memories...Do Not Open" a zařadili na něj dvanáct písniček, mezi nimiž ovšem chybí kousky ze zmíněného EP, tedy jak hit "Closer", kde si zahostovala Halsey, tak i "Don't Let Me Down" s Dayou. To ale neznamená, že by zde chyběli hosté. Těmi nejslavnějšími jsou bezesporu Coldplay, ke kterým se dále přidali Emily Warren, Louane, Jhené Aiko a Florida Georgia Line. První dva zástupce z alba umístilo duo na svůj YouTube.com profil. Verze na vinylu bude k dispozici o pár týdnů později.


Michelle Branch - Hopeless Romantic (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Michelle Branch - Hopeless Romantic
Opravdu dlouho čekali fanoušci Michelle Branch na její nové album. Poslední řadovka "Hotel Paper" vyšla již před čtrnácti lety a americká písničkářka je dokázala vyplnit manželstvím, mateřstvím, rozvodem, hudební spoluprací s Jessicou Harp v duu The Wreckers, nebo jedním EP "Everything Comes And Goes". Že se blýská na lepší časy, předznamenal před dvěma roky podpis nového kontraktu s vydavatelstvím Verve, který se nyní naplnil s třetí deskou "Hopeless Romantic". Na ní zpěvačka vynahrazuje fanouškům dlouhé čekání čtrnácti písničkami, jež skládala a nahrávala dohromady se svým nynějším životním partnerem Patrickem Carneym, bubeníkem The Black Keys. Změnila mírně styl a od folk popu prvních dvou desek inklinuje více k popu s náznaky rocku a taneční hudby. To poznáte i z prvních ukázek na jejím YouTube.com profilu.


Tip týdne

Deacon Blue - Live At The Glasgow Barrowlands (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / folk rock

Deacon Blue - Live At The Glasgow Barrowlands
Skotští Deacon Blue se sice na hudební scéně pohybují již přes třicet let a bývají přirovnáváni k takovým legendám, jako jsou Bruce Springsteen nebo Van Morrison, ovšem v Česku se nikdy příliš neproslavili. Možná by ale povědomí o nich mohl pozvednout záznam koncertu z glasgowské haly Barrowland Ballroom, která je proslulá pro svou výbornou akustikou. Do slavné haly se vrátili 4. prosince loňského roku a to po třiadvaceti letech. Mezi sedmadvaceti písničkami, které zde odehráli, nechyběly nejslavnější kousky, ale především novinky z loňského alba "Believers", které se stalo jejich nejúspěšnější nahrávkou. Záznam vychází pod názvem "Live At The Glasgow Barrowlands" a to hned v několika podobách. Budete moct volit mezi Blu-Ray, kombinací CD a DVD, vinylem a pokud by se vám zalíbily ukázky na webu kapely, seženete i box se všemi typy nosičů.


Australian Pink Floyd Show - Everything Under The Sun (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Australian Pink Floyd Show - Everything Under The Sun
S novým koncertním snímkem přichází oblíbené seskupení The Australian Pik Floyd Show. Tentokrát jde o "Everything Under The Sun", záznam show odehrané v loňském roce v rámci německé koncertní šňůry s názvem "Best Of The Best". "Dali jsme si práci s novou světelnou show, která se vám - doufejme - bude velice líbit. Výběr skladeb je také vždycky náročný, jelikož písně Pink Floyd jsou mnohdy velmi dlouhé a jejich prezentace naživo docela náročná. Během natáčení jsme se ale snažili přistupovat ke snímku jako ke kinematografické záležitosti, která diváka jednoduše nepřestane bavit." Jestli tomu tak je, posuďte sami a podívejte se na ukázku na everythingunderthesun.tv


Cold War Kids - La Divine (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Cold War Kids - La Divine
S šestou studiovkou přichází na scénu americká indie rocková formace Cold War Kids. Deska nese název "L.A. Divine" a vůbec poprvé v historii kapely se na ní podílel nový kytarista David Quon. Prvním singlem z novinky se stala skladba "Love Is Mystical". Podle slov muzikantů je to i pro ně samotné neskutečně silná píseň. "Je o lásce, tak silné, nadpřirozené. O hledání inspirace, opravdového významu, poddání se tomu slastnému pocitu. A to je přesně ta cesta, kterou se musíme vydat," dodávají ještě členové formace. Kromě této skladby, kterou si můžete poslechnout na YouTube.com, obsahuje nahrávka dalších třináct kousků.


Dead By April - Worlds Collide (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní metal

Dead By April - Worlds Collide
Švédská metalová formace Dead By April vznikla před deseti lety v Gothenburgu. Nyní připravili pro posluchače své čtvrté studiové album, které se pyšní titulem "Worlds Collide". Poprvé v historii kapely ale uslyší fanoušci na albu také čisté vokály, které obstarává zakladatel, kytarista a skladatel Pontus Hjelm. Ten obstaral také produkci nových písní. Finální produkci ale dotáhl do konce americký producent Ben Grosse, známý ze spolupráce s Marilynem Mansonem, Slipknot nebo Disturbed. Jak se práce povedla, posuďte sami po poslechu kousku "Warrior" na YouTube.com.


Dagmar Pecková - Wanted (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk

Dagmar Pecková - Wanted
Dagmar Pecková, která hostovala na světových operních scénách a je spojována s Mozartem, Mahlerem, či Bizetovou Carmen, se ve svém novém projektu rozhodla splnit si svůj sen a natočila album písní Kurta Weilla, jehož mottem bylo, že k opeře nemůžeme přistupovat z pozice snobského odmítání. Na albu "Wanted" tak česká mezzosopranistka ztvárnila jeho dobrodružnou cestu, která vedla z Německa přes Paříž do New Yorku a přinesla výrazné zjednodušení hudebního jazyka a inspiraci populární hudbou a jazzem. Ve studiu ji s celým projektem vypomohli ještě zpěváci Jiří Hájek a Jan Kučera a instrumentálně pak Epoque Quartet, Epoque Orchestra a Miroslav Hloucal Jazz Band. Více o celém projektu, který bude mít také svoji koncertní podobu, se dozvíte na stránkách vydavatelství Supraphon.


Francis Albert Sinatra & Antônio Carlos Jobim (50th Anniversary) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: bossa nova / tradiční pop

Francis Albert Sinatra & Antônio Carlos Jobim
Ve světle chystaných oslav padesátiletého výročí jednoho z nejslavnějších alb The Beatles "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" se trošku zapomíná na další slavné album z roku 1967, které v bylo o rok později také nominováno na Grammy v kategorii Album roku a prohrálo právě se Seržantem Pepřem. Jde o společnou nahrávku Franka Sinatry a Antônia Carlose Jobima. V deseti písních původní verze společnými silami fúzovali bossa novu a tradiční pop a postupem času se všechny tyto písně staly nedílnou součástí světové hudební historie. Letošní výroční edice nabídne přirozeně album v nové remasterované podobě doplněné navíc o medley a dosud nikdy nevydanou verzi "The Girl From Ipanema". Ukázky z tohoto alba nabízí německý Amazon. Vedle toho bude také k sehnání verze na vinylu.


Imelda May - Life Love Flesh Blood (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues / jazz / pop / soul

Imelda May - Life Love Flesh Blood
Irská zpěvačka Imelda May vydává své páté studiové album s titulem "Life Love Flesh Blood". Jako hlavní singl vybrala zpěvačka kousek "Call Me", který společně s ostatními produkoval Američan T Bone Burnett. Z hostů se na desce blýskli Jools Holland a Jeff Beck. Ukázky všech nových písní najdete k poslechu na stránkách internetového obchodu amazon.co.uk a o svůj názor se s námi můžete podělit v komentářích.


Různí - Pocta Johnnymu Cashovi (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / rock

Různí - Pocta Johnnymu Cashovi
Slavný písničkář Johnny Cash by letos oslavil pětaosmdesáté narozeniny, a proto se oblíbení tuzemští interpreti rozhodli připomenout velkého hudebníka kolekcí písní "Pocta Johnnymu Cashovi". Kompilace je složená z písní prezentovaných hvězdami české country scény. Album obsahuje původní nahrávky z českými texty, některé již u nás zlidověly. Celkem dvoudisková kolekce čítá na šestatřicet skladeb včetně kousků jako "Dálniční hlídka" od Pavla Bobka, "Ďáblovo stádo" od Wabiho Daňkla nebo "Loudavej vlak" v podání KTO.


Craig Finn - We All Want the Same Things (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Craig Finn - We All Want the Same Things
Craig Finn umí naplnit svou hudbu příběhy. Známý jako zpěvák Hold Steady nás o tom nyní přesvědčí ještě jednou, kdy vydává svou třetí sólovku "We All Want The Same Things". Na rozdíl od tvorby v rámci své kapely představuje umělec navrstvenou desku plnou emocí. Texty písní jsou vybroušené do posledních detailů a komplexně promyšlené. Ukázku si můžete poslechnout na YouTube.com.


Terence Blanchard - The Comedian (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Terence Blanchard - The Comedian (soundtrack)
Minulý rok natočil režisér Taylor Hackford ("Ray", "Ďáblův advokát") snímek "The Comedian", kde si hlavní roli zahrál Robert De Niro. V únoru tohoto roku měl film premiéru a nyní se dostává i na soundtrack. Hudbu k tomuto snímku složil americký jazzový trumpetista Terence Blanchard, jehož osm kompozic najdete na stejnojmenném CD. Společně s ním se na nahrávání podílel ještě saxofonista Ravi Coltrane, pianista Kenny Barron, bubeník Carl Allen, kontrabasista David Pulphus a flétnista Khari Allen Lee. Ukázky z desky nabízí například Supraphonline.cz.


ANOHNI - Paradise (EP) (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: art pop

ANOHNI - Paradise (EP)
Transgenderovou zpěvačku ANOHNI, která dříve vystupovala pod název Antony And The Johnsons, respektive její debutové album "Hopeless", jsme zařadili mezi nejlepší alba loňského roku. Letos se rozhodla na toto albem navázat a rozšířila je o EP "Paradise", kde nabídne sedm nových skladeb. Opět na nich spolupracovala s Hudson Mohawke a Oneohtrix Point Never. Videoklip k titulní skladbě uvidíte na YouTube.com kanálu Rebismusic.


Jonas Kaufmann - Mahler: Das Lied Von Der Erde (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický zpěv / vážná hudba

Jonas Kaufmann - Mahler: Das Lied Von Der Erde
Německý tenor Jonas Kaufmann opět zasahuje. Po dvou rocích věnovaných převážně italským autorům, se tentokrát velmi přiblížil Česku. Jak už napovídá název jeho další nahrávky "Mahler: Das Lied Von Der Erde", nazpíval "Písně Země" Gustava Mahlera, jehož mládí je spojováno s Vysočinou. Album Kaufmann natočil společně s Vídeňskou filharmonií pod dirigentském vedením Jonathana Notta. Ukázky z desky jsou k slyšení Kaufamnnově webu.


Luboš Andršt & Energit - Time's Arrow (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / blues rock

Luboš Andršt & Energit - Time's Arrow
Kytarista Luboš Andršt se po několika desítkách let vrátil k repertoáru, který měl v roce 1973 tvořit obsah debutového alba jeho skupiny Energit. Ale netvořil, neboť Supraphon tehdy sestavě s Ivanem Khuntem, Vladimírem Padrůňkem a Jaroslavem Erno Šedivým nedal šanci. Nyní to stejné vydavatelství napravuje a vydává album "Time's Arrow", které je zároveň poctou zesnulému baskytaristovi Padrůňkovi. Není to ale archivní záležitost; skladby byly natočeny nově, ovšem se zachováním hudebního ducha té doby. Vedle Luboše Andršta uslyšíte Jana Holečka (zpěv, varhany Hammond), Vladimíra Kulhánka (baskytara) a Jiřího Zelenku (bicí) a v jedné nahrávce hostuje houslista Jan Hrubý. Ukázky skladeb můžete poslouchat na stránkách Supraphonu.


Jiřina Fikejzová - Řekni, kde ty kytky jsou (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soul / střední proud

Jiřina Fikejzová - Řekni, kde ty kytky jsou
Jedna z nejvýraznějších českých textařek Jiřina Fikejzová za pár dní oslaví úctyhodných devadesát let, a tak není divu, že vydavatelství Supraphon uvádí při tomto jubileu na trh kompilaci pojmenovanou podle jejího nejslavnějšího textu "Řekni, kde ty kytky jsou". Výběr písní dostal na starost její syn Dan Fikejz, který na album ve výsledku umístil celkem dvaadvacet ukázek jejího textařského umění. Nejedná se ovšem pouze o prosté best of, protože některé songy nechal zremixovat a některé natočit ve zcela nových verzích. Klasické hity jsou k dispozici v podání Marie Rottrové, Karla Gotta, Heleny Vondráčkové, Waldemara Matušky, Judity Čeřovské, Václava Neckáře, Hany Hegerové, Hany Zagorové, Yvetty Simonové, Evy Pilarové, Marty Kubišové a Jany Kratochvílové, zatímco letošní nahrávky přidali Irena Kristeková a Martin Chodúr. Seznam všech skladeb a jejich ukázky naleznete na stránkách Supraphonu.


Michal Tučný a nedožitá sedmdesátka

Michal Tučný by letos oslavil sedmdesáté narozeniny, a tak se nám tento týden připomene hned dvakrát. Na pultech najdete jeho živák "Poslední kovboj", který přináší aktuální výběr jeho živých nahrávek. Můžete se těšit na hity i ve verzích, které jeho fanoušci už dlouho neslyšeli. Celkem na vás čeká čtrnáct kousků doplněných o osm bonusů. Dále vychází fanoušky velmi oblíbené verze jihočeských lidových písniček na CD "Nezacházej slunce" s kolekcí pětadvaceti skladeb. Spolu s Michalem na něm zpívá i jeho dcera Michaela.


Dále vychází:

20 Dark Seven - Momentum (Mystic Production)
Accentus Austria - Johann Joseph Fux: Ave Regina (Sony Music)
Aldaria - Land Of Light (Bertus)
Alltta - Upper Hand (Bertus)
Artur Schnabel - Artur Schnabel - The RCA Victor Recordings (Sony Music)
Bayerische Kammerphilharmonie - Telemann: Reformations-Oratorium 1755 (Sony Music)
Cut Up - Wherever They May Rot (Mystic Production)
Daniel Behle - Schubert: Overtures, Romances & Arias (Sony Music)
David Lee Roth - House Of Blues (bootleg) (Bertus)
Deez Nuts - Binge & Purgatory (Sony Music)
Derrick Anderson - A World Of My Own (Warner Music)
Divadlo Sklep - Sklep Naposlech 2009-2011 (Warner Music)
Doomsday Kingdom - Doomsday Kingdom (Mystic Production)
Earthists. - Dreamscape (Warner Music)
Helene Grimaud - Perspectives (Universal)
Christian Gerhaher - Brahms: Die SchöNe Magelone (Sony Music)
Imminence - This Is Goodbye (Mystic Production)
Iron Angel - Legions Of Evil (Mystic Production)
Joep Beving - Prehension (Universal)
Metamorphosen Berlin - Serenade (Sony Music)
Mike Bloomfield - Live At The Bottom Line New York 1975 (bootleg) (Bertus)
Moonloop - Devocean (Mystic Production)
Pontiak - Dialectic Of Ignorance (Mystic Production)
Razzmattazz - Diggin' For Gold (Bertus)
Richard Barbiery - Planets + Persona (Mystic Production)
Royal Thunder - Wick (Universal)
Různí - Lonesome & Blue (The Original Versions) (Bertus)
Různí - Tanecni Liga 188 (Universal)
Sweet Creature - The Devil Knows My Name (Bertus)
Teodor Currentzis - Tchaikovsky: Symphony No.6 (Sony Music)
Vancouver Sleep Clinic - Revival (Sony Music)
Wear Your Wounds - Wyw (Warner Music)

Vychází na vinylu:
Alltta - Upper Hand (Bertus)
Cold War Kids - La Divine (Universal)
Craig Finn - We All Want the Same Things (Mystic Production)
Cream - Fresh Cream (Universal)
Cut Up - Wherever They May Rot (Mystic Production)
Deacon Blue - Live At The Glasgow Barrowlands (Mystic Production)
Deep Purple - inFinite (Mystic Production)
Deez Nuts - Binge & Purgatory (Sony Music)
Doomsday Kingdom - Doomsday Kingdom (Mystic Production)
Frank Sinatra - Francis Albert Sinatra & Antônio Carlos Jobim (Universal)
Imelda May - Life Love Flesh Blood (Universal)
Imminence - This Is Goodbye (Mystic Production)
Jefferson Airplane - Surrealistic Pillow (Sony Music)
Mike & The Mechanics - Let Me Fly (Warner Music)
OutKast - Speakerboxxx/Love (Sony Music)
Pontiak - Dialectic Of Ignorance (Mystic Production)
Royal Thunder - Wick (Universal)
Různí - Lonesome & Blue (The Original Versions) (Bertus)
Syd - Fin (Sony Music)
Wear Your Wounds - Wyw (Warner Music)

Reedice:
Adele - Live At The Royal Albert Hall (DVD) (Sony Music)
Adele - Live At The Royal Albert Hall (BluRay) (Sony Music)
Adele - Live At The Royal Albert Hall (Digipack) (DVD) (Sony Music)
Barclay James Harvest - Everyone Is Everybody Else (Deluxe Edition) (Bertus)
Barclay James Harvest - Gone To Earth (Deluxe Edition) (Bertus)
Barclay James Harvest - XII (Deluxe Edition) (Bertus)
Billy Porter - Billy Porter Presents: The Soul Of Richard Rodgers (Sony Music)
Hanoi Rocks - All Those Wasted Years (Mystic Production)
Hanoi Rocks - Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks (Mystic Production)
Hanoi Rocks - Oriental Beat (Mystic Production)
HIM - Uneasy Listening Vol. 1 (Bertus)
Jeff Healey - Hell To Pay (Bertus)
Jim Reeves - The Country Side Of Jim Reeves / In Suid-Afrika (Bertus)
Junior Parker - Like It Is / Honey-Drippin' Blues (Bertus)
Priessnitz - Beztíže (Supraphon)
Richard Barbiery - Things Buried / Stranger Inside RE (Mystic Production)

NÁZORY
  • A navíc ..ALPHAVILLE ( Pavel Kovář, 10.04.2017 16:32) Reagovat

    No a v záplavě nových desek se ještě zapomnělo na nový LP něměckých Alpaville. Ačkoliv z původní sestavy už dávno zůstal jen Marian Gold, pořád to zní jako stary dobrý Alphaaville. Album přináší 13 písní většinou pomalého tempa. K dostání je samozřejmě i na vinylu.

    • Re: A navíc ..ALPHAVILLE (Petr, 10.04.2017 18:24) Reagovat

      Děkuji za připomenutí, teď jesem je právě hledal a je veliká ostuda, že tady nejsou uvedeny hned na začátku!
      Hlavně že tady jsou skupiny o kterých jsem v životě neslyšel!

    • Re: A navíc ..ALPHAVILLE (Tomáš Parkan - autor, 10.04.2017 18:35) Reagovat

      V Česku vychází noví Alphaville (alespoň dle edičního plánu Universalu) o týden později, tedy tento pátek. Budeme je tedy zmiňovat v příštím článku.

    • Re: A navíc ..ALPHAVILLE (Petr, 11.04.2017 22:41) Reagovat

      A pokud si objednáte vinyl na amazon.de nebo jpc.de, měl by jste dostat podepsaný vinyl Marianem Goldem .. :-)


  • Limitless není žádná ochutnávka k Infinite. ;... (Petr, 10.04.2017 18:16) Reagovat

    Limitless není žádná ochutnávka k Infinite. ;) Limitless je jenom speciální CD se singly a staršími kousky vydané pro jeden nejmenovaný časopis jako příloha. :) Není to ani song ani oficiální singl.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele Queen AC/DC Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu