LP v České republice, dějství druhé

28.03.2017 23:53 - Jan Trávníček | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Nějak se nám tady rozmáhá nová móda. Lidé z pozadí hudebního byznysu, ať už skladatelé, producenti nebo textaři, kteří léta pracovali pro ostatní, se v posledních letech stále více derou pod světla reflektorů. Jedním takovým je i z New Yorku pocházející LP, která se v pondělí a úterý ukázala v Praze.

Live: LP

místo: Roxy, Praha
datum: 28. března 2017
support: Lenny
Fotogalerie

LP, Roxy, Praha, 28.3.2017
© Vojta Florian / musicserver.cz
V novém tisíciletí byl jedním z prvních takových Timbaland. Jeho vystřelení jmen jako Nelly Furtado, Justin Timberlake, OneRepublic a řady dalších (vzpomene si dnes ještě někdo na Keri Hilson?) je všeobecně dobře známé, byli tady ale i další. Skylar Grey, Pharrell Williams, Mike Posner, Sia a nejnověji Stargate. Také LP není v hudební branži žádným nováčkem, na trhu se pohybuje už od roku 2001 a má za sebou nejen práci pro ostatní (z těch nejznámějších singlů je podepsaná například pod "Cheers (Drink To That)" od Rihanny), ale i tři vlastní alba. Až to čtvrté ji ale definitivně proslavilo.

K předskokance Lenny jen krátce - úsporné nástrojové vybavení, nezaměnitelný chraplák a milé vystupování nelze než zas a znovu chválit, čekání na debut se vyplatilo a léta tréninku na koncertech k podpoře předchozích EP jakbysmet. Na mladou zpěvačku je prostě spoleh.

LP, Roxy, Praha, 28.3.2017
© Vojta Florian / musicserver.cz
Laura Pergolizzi, jak se hlavní hvězda večera skutečně jmenuje, své převážně statické vystoupení zahájila ze skvělého seriálu "Orange Is The New Black" dobře známou skladbou "Muddy Waters". Doprovázená jen tříčlennou kapelou a tamburínou, kterou později vyměnila za akustickou kytaru, foukací harmoniku nebo ukulele zarazila svým silným, řezavým hlasem návštěvníky nadvakrát vyprodaného klub Roxy do země a uhrančivost jejího projevu nepolevila až do konce.

Zpočátku poněkud chladné vystoupení v riflích a fotbalové bundě vystupující zpěvačce, o níž se v každém článku dočtete, že vypadá jako mladý Bob Dylan, což si naživo nelze nepotvrdit, se po sesbírání řady dárečků od fanoušků začalo zlehka proměňovat a zpříjemňovat. Umělkyně aktuálně žijící v Los Angeles se ale ani přes fantasticky frenetický jásot fanoušků nenechala vyvést z míry a zůstala plně soustředěná na svůj hlas a vlastní výkon. Což vlastně ani příliš nevadilo, neboť éterické podání s častým využitím vibrata rozhodně fungovalo. Až si mnohdy člověk říkal, že zpívat plným hlasem takto náročné pasáže musí být až na hranici lidských možností.

LP, Roxy, Praha, 28.3.2017
© Vojta Florian / musicserver.cz
Z aktuální desky "Lost On You", kterou zpěvačka přiveze i na Colours Of Ostrava, zaznělo téměř vše, zmínku si rozhodně zaslouží velice povedený singl "Other People", skřehotající "No Witness", pochopitelně titulní skladba, u níž vzhledem k popularitě v českých rádiích nemohly chybět zuřivě natáčející mobily, a také závěrečná "Into The Wild".

Každopádně to byl pěkný koncert a rozhodně i důvod k zamyšlení nad tím, zda se ze zpěvačky jednoho hitu, kterou jste si díky barvě hlasu mohli ještě nedávno místy splést s Gwen Stefani nebo Marinou & The Diamonds, náhodou brzy nestane jedna z koncertních atrakcí, která k nám podobně jako třeba ZAZ bude jezdit několikrát do roka a stále o ni bude zájem. Co myslíte, má šanci?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY