shop.musicserver.cz
LP, Lenny, Roxy, Praha, 28.3.2017

LP v České republice, dějství druhé

Vydáno: 28.03.2017 23:53 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Nějak se nám tady rozmáhá nová móda. Lidé z pozadí hudebního byznysu, ať už skladatelé, producenti nebo textaři, kteří léta pracovali pro ostatní, se v posledních letech stále více derou pod světla reflektorů. Jedním takovým je i z New Yorku pocházející LP, která se v pondělí a úterý ukázala v Praze.

Live: LP

místo: Roxy, Praha
datum: 28. března 2017
support: Lenny
Fotogalerie

LP, Roxy, Praha, 28.3.2017
© Vojta Florian / musicserver.cz
V novém tisíciletí byl jedním z prvních takových Timbaland. Jeho vystřelení jmen jako Nelly Furtado, Justin Timberlake, OneRepublic a řady dalších (vzpomene si dnes ještě někdo na Keri Hilson?) je všeobecně dobře známé, byli tady ale i další. Skylar Grey, Pharrell Williams, Mike Posner, Sia a nejnověji Stargate. Také LP není v hudební branži žádným nováčkem, na trhu se pohybuje už od roku 2001 a má za sebou nejen práci pro ostatní (z těch nejznámějších singlů je podepsaná například pod "Cheers (Drink To That)" od Rihanny), ale i tři vlastní alba. Až to čtvrté ji ale definitivně proslavilo.

K předskokance Lenny jen krátce - úsporné nástrojové vybavení, nezaměnitelný chraplák a milé vystupování nelze než zas a znovu chválit, čekání na debut se vyplatilo a léta tréninku na koncertech k podpoře předchozích EP jakbysmet. Na mladou zpěvačku je prostě spoleh.

LP, Roxy, Praha, 28.3.2017
© Vojta Florian / musicserver.cz
Laura Pergolizzi, jak se hlavní hvězda večera skutečně jmenuje, své převážně statické vystoupení zahájila ze skvělého seriálu "Orange Is The New Black" dobře známou skladbou "Muddy Waters". Doprovázená jen tříčlennou kapelou a tamburínou, kterou později vyměnila za akustickou kytaru, foukací harmoniku nebo ukulele zarazila svým silným, řezavým hlasem návštěvníky nadvakrát vyprodaného klub Roxy do země a uhrančivost jejího projevu nepolevila až do konce.

Zpočátku poněkud chladné vystoupení v riflích a fotbalové bundě vystupující zpěvačce, o níž se v každém článku dočtete, že vypadá jako mladý Bob Dylan, což si naživo nelze nepotvrdit, se po sesbírání řady dárečků od fanoušků začalo zlehka proměňovat a zpříjemňovat. Umělkyně aktuálně žijící v Los Angeles se ale ani přes fantasticky frenetický jásot fanoušků nenechala vyvést z míry a zůstala plně soustředěná na svůj hlas a vlastní výkon. Což vlastně ani příliš nevadilo, neboť éterické podání s častým využitím vibrata rozhodně fungovalo. Až si mnohdy člověk říkal, že zpívat plným hlasem takto náročné pasáže musí být až na hranici lidských možností.

LP, Roxy, Praha, 28.3.2017
© Vojta Florian / musicserver.cz
Z aktuální desky "Lost On You", kterou zpěvačka přiveze i na Colours Of Ostrava, zaznělo téměř vše, zmínku si rozhodně zaslouží velice povedený singl "Other People", skřehotající "No Witness", pochopitelně titulní skladba, u níž vzhledem k popularitě v českých rádiích nemohly chybět zuřivě natáčející mobily, a také závěrečná "Into The Wild".

Každopádně to byl pěkný koncert a rozhodně i důvod k zamyšlení nad tím, zda se ze zpěvačky jednoho hitu, kterou jste si díky barvě hlasu mohli ještě nedávno místy splést s Gwen Stefani nebo Marinou & The Diamonds, náhodou brzy nestane jedna z koncertních atrakcí, která k nám podobně jako třeba ZAZ bude jezdit několikrát do roka a stále o ni bude zájem. Co myslíte, má šanci?

NÁZORY
  • LP má určitě velkou šanci. Byla bych ráda, kd... (Nicki , 29.03.2017 02:25) Reagovat

    LP má určitě velkou šanci. Byla bych ráda, kdyby k nám jezdila koncertovat několikrát do roka. Její písničky jsou nádherné a i ona má obrovské charisma.

  • LP ? (človíček, 29.03.2017 07:12) Reagovat

    Já to slyším na mou duši poprvé..

  • Silná hudební generace třicátníků (Eva, 29.03.2017 09:06) Reagovat

    Když jsem v r. 2012 na Colours of Ostrava viděla poprvé naživo ZAZ, nemohla jsem se z toho doslova hudebního zjevení dlouho vzpamatovat. Ta nesmírná energie, dokonalý zpěv naživo, perfektní hudební projev, velký cit, šarm a hudební samozřejmost ... Myslela jsem si, že už nic lepšího dlouho, dlouho neuslyším. Byla prostě dokonalá ve všech těch jemných tónech, náladách, pocitech a s nezaměnitelným šarmem v hlase.
    A pak přišel novinový článek o LP letos v lednu. Když jsem si na YT poprvé poslechla např. její cover verzi Beyonce písně Halo nebo její vlastní píseň Forever for Now, šla jsem do kolen ! Pane Bože ! Kdo to zpívá ? Kdo to je ??? To je neskutečné ! A city drásající ! Ptala jsem se neustálé a pídila se po všech informacích ... Zpočátku jsem byla trochu zmatená z její vizáže, protože hlas byl ženský a vzhled chlapecký, ale překvapila mě jistá samozřejmost a naprostá normálnost toho spojení. Prostě mi to vůbec nepřišlo divné. A zatímco ZAZ je pro mě ztělesněním francouzského šarmu a jemnosti, LP jako by byla její pravý opak - ta americká samozřejmost, oprsklost a drzost ! ZAZ jako bílá a LP jako černá. Přesto obě naprosto dokonalé v tom, co prezentují. A je v tom něco více, je v tom upřímnost, velká pokora, srdečnost, láska, hloubka, síla. Jsou to dvě půlky téhož. Zajímavé je i srovnání jejich dat narození a prvních hitů - ZAZ r.n.: 1980, hit "Je Veux". LP, r.n.: 1981, hit "Lost on you". Obě téměř stejného věku, možná i podobných zkušeností. Oběma trvalo docela dlouho, než "prorazily", než si jich milostivě všimla i média ... Na té cestě si obě zřejmě lecčím prošly, obě mluví shodně o pokoře, či spíše - ta pokora je z jejich hudby zatraceně cítit. A není to "pouze" promyšlený marketingový tah. Je to nehrané a upřímné. Možná proto nás tolik oslovují. Ve světě klišé, vycpávek a falešných korektností jako voda pro žíznivce na poušti ! Nebaví mě, když každý, kdo se navlíkne do nějakých hadrů a postaví se před kameru, ztropí případně skandál a utrousí kdovíjaký slovní patvar, je za hvězdu ... Na ZAZ i LP je přitažlivá právě ta jejich nehraná osobitost, hloubka a cit. Vše je ryzí, čisté a téměř dokonalé. Jako obraz starého mistra, kerý ho nenamaloval rychlými tahy za dvě minuty, ale nejdřív o něm dlouho přemýšlel a do každého tahu štětce pak vložil i kus sebe. Podobně vnímám i obě zpěvačky "nové generace". Ještě mám pokušení k téhle silné dvojce přihodit mužského zástupce, a sice interpreta, který si říká Rag´n´ Bone Man. R. n.: 1985, Spojené království. Ale tady cítím jistou nedozrálost, nejen věkem :-) a snahu proces, kterým si ZAZ i LP prošly evidentně přirozeně, urychlit. Což je velká škoda. Rozhodně tohoto interpreta bych nepodceňovala. Mám-li to shrnout, v hudbě se konečně snad od komerce blýská na lepší a ryzí hudební časy. Generace třicátníků jako je ZAZ, LP i Rag´n´ Bone Man jsou toho jasným důkazem. Těším se, až o těhle skvělých hudebních zážitcích budu jednou vyprávět vnoučatům !!! :-) Však už mám doma na letošní Colours of Ostrava a vystoupení LP tamtéž koupený lístek. Věřím, že to bude stejně neopakovatelný a silný zážitek, jaký nám tam v r. 2012 předvedla ZAZ !

    • Re: Silná hudební generace třicátníků (Sylva, 29.03.2017 12:07) Reagovat

      Děkuju Vám, jak hezky jste to napsala, líp bych to nesvedla. LP mě prostě dostala, nejen svými písněmi, ale i svým zevnějškem. Je tak jiná od tuctových hudebních umělců dnešni doby - skoro všichni jsou nagelovaní, načesaní, v nejlepších hadrech, ale LP je jiná, je obyčejná, v positivním smyslu slova, vypadá to, že si na nic nehraje, a nepotřebuje se prezentovat módními výstřelky...dnes budu na jejím koncertě ve Vídni, a jsem na ni moc zvědavá!!! těším se!!!

      • Re: Silná hudební generace třicátníků (Eva, 29.03.2017 14:13) Reagovat

        Ano, taky to tak cítím, byť jsem zatím její koncert naživo nezažila. Je prostě svá a nebojí se takovou být. Ale hlavně - má obrovský talent, za kterým je ono známé rčení o 99% usilovné dřiny. Taky je zřejmě po čertech inteligentní a vtipná, soudě z rozhovorů a nepotřebuje tudíž žádné berličky k tomu, aby si obecenstvo získala. Zaplaťpánbůh za další kvalitní hudební osobnost na scéně ! :-) A víte, co je zajímavé ? Jak na ni reagoval můj 9-letý syn, když ji slyšel zpívat poprvé, aniž by o ní cokoliv věděl jako my dospělí.... Říkal: "mami, pusť LP, to je dobrý !!! " :-)) A dnes už si sám pobrukuje - " When you get older, plainer, saner ... :-)))

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí (27.03.2024 08:30)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Justin Timberlake ukazuje v klipu "No Angels" svou temnou stránku (17.03.2024 19:06)
- Naživo: LP si zaplněné O2 universum naprosto podmanila (02.03.2024 12:15)
- Fotogalerie: Atmosféra plná emocí a lásky: LP uchvátila O2 universum (02.03.2024 10:59)
- Bob Dylan a Willie Nelson v létě znovu vyrazí na společné festivalové turné (28.02.2024 14:32)
- Video: Justin Timberlake v show SNL odpremiéroval druhý song z chystané desky (29.01.2024 09:44)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (30-21) (26.01.2024 20:35)
- Video: Sobecký Justin Timberlake je zpět! V klipu "Selfish" nahlíží sám na sebe (26.01.2024 09:31)
- České barvy bude na Eurovizi hájit zpěvačka Aiko, nechala za sebou MYDY i Lenny (13.12.2023 17:06)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu