Legendární Sparks přijedou do Prahy s Hrochem

01.04.2017 14:11 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Americké bratrské duo Sparks funguje bez přestávky od roku 1971. Ron a Russell Maelovi dokázali za těch téměř pět dekád vydat dvaadvacet nahrávek, na kterých představili pop v nejrůznějších myslitelných variacích. Vždy sázeli na originalitu a nejednoznačné zařazení, díky čemuž si vysloužili nálepku excentriků a experimentátorů. Například na poslední nahrávce "The Seduction Of Ingmar Bergman" z roku 2009 se pustili do popové opery o slavném švédském režisérovi. Jakým směrem se ubrali na očekávané novince, napovídá titulní singl "Hippopotamus".

Evropské turné, které Sparks k Hrochovi pojedou, zahrnuje i českou zastávku. Konkrétně odehrají koncert 11. září v pražském klubu Lucerna Music Bar, kde představí v té době teprve tři dny starou novinku. Ta bude obsahovat patnáct nových písní, z nichž mnohé mají skutečně poutavý název: "Edith Piaf (Said It Better Than Me)", "Missionary Position" či "When You’re a French Director".

Posledním počinem bratrského dua z Los Angeles ovšem nebyla popová opera o Ingmaru Bergmanovi a jeho cestě do Hollywoodu, ale netradiční spolupráce se skotskou formací Franz Ferdinand, se kterými v roce 2015 vydali společné a velmi zajímavé album "FFS". To mimo jiné týž rok představili i u našich východních sousedů na festivalu Pohoda. Hranice tvořivosti jsou pro Sparks skutečně rozměrné a vidět tuto živoucí legendu popu naživo bude zřejmě nezapomenutelný zážitek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY