Scorpions letos zavítají do Ostravy

28.03.2017 19:44 - Milan Menčík | foto: Patrik Bouzek

Scorpions jsou už od roku 2010 na monstrózním světovém turné. U nás už byli v Praze i Pardubicích, letos 3. prosince navštíví Ostravu. Kapela zde představí hity z více než padesát let trvající kariéry. Ceny vstupenek na serveru Ticketpro se pohybují v rozmezí 850 - 1 490 Kč, oficiální předprodej začíná 29. března v 10 hodin.

Německá skupina Scorpions vznikla v roce 1965 zprvu jako žákovský soubor, který založil Rudolf Schenker. Profesionálně byli Škorpióni založeni v Hannoveru až v roce 1969. Zakládající sestavu Scorpions tvořil doprovodný kytarista, zpěvák Rudolf Schenker, kytarista Karl-Heinz Follmer, baskytarista Lothar Heimberg a bubeník Wolfgang Dziony. V roce 1971 Follmera nahradil Rudolfův mladší bratr, skvělý kytarista Michael Schenker, a ke skupině se přidal zpěvák Klaus Meine. Po vydání debutového alba "Lonesome Crow" Michael Schenker v roce 1973 přestoupil ke slavnější anglické formaci UFO a o rok později již ze základní sestavy zůstal jen rytmický kytarista Rudolf Schenker a vokalista Klaus Meine. Oba pak natrvalo zůstali vůdčími osobnostmi kapely. Aktuálně vystřídal za bicí soupravou Jamese Kottacka Mikkey Dee.

Za svoji kariéru si Scorpions vyzkoušeli rozmanité metody tvorby - od spolupráce s Berlínskou filharmonií přes elektronické experimenty na albu "Eye II Eye" až po čistě akustickou desku "Acoustica". Svých nahrávek prodali více jak sto milionů a bez nadsázky je lze považovat za nejúspěšnější německou kapelu. Mezi jejich největší hity patří hymnické "Wind of Change", "Rock Like A Huricane" nebo "Still Loving You" a právě tyto skladby nesmí na žádném koncertě Scorpions chybět. Stejně tak tomu bude i v Ostravě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY