Mista má písní "Sme tu len raz" zaděláno na svůj doposud největší hit

29.03.2017 10:10 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Ke slovenské zpěvačce Mistě jsme v minulosti nebyli příliš vřelí. Nebyl ale ani důvod - půvabná blondýnka se prezentovala coververzemi hitovek z devadesátých let, ale ani její vlastní produkce nepřinesla mnoho, čím by česko-slovenský hudební průmysl obohatila. V posledních dvou letech ale bylo markantně znát, že ani sama interpretka nebyla v této pozici zcela šťastná, a tak se začala hledat.

První náznak změny k lepšímu přišel již díky songu "Catwalk Fever", zde ale potencionální úspěch zabilo ne zrovna povedené video. Na podzim minulého roku zpěvačka představila song "Deň s Tebou" a všem dala najevo, kudy povede její budoucí hudební cesta. Rozhodla se pro poctivý slovenský pop, živou kapelu a návrat k houslím, jejichž hru kdysi vystudovala.

Na letošní rok připravuje nové album, které bude celé nazpívané v jejím rodném jazyce. Pokud všechny songy budou alespoň z poloviny tak dobré jako novinka "Sme tu len raz", nemusí se zpěvačka o svoji hudební budoucnost vůbec obávat. Píseň je hitem na první dobrou, má jednoduchou melodii, líbivý refrén, jasné poselství a navíc ji zpěvačka zpívá s nádhernou křehkostí a velkou pokorou.

"To jsou přesně ta témata, která mě zajímají. Toto téma vysloveně křičí po tom, abychom se v každodenním shonu konečně zastavili a začali přemýšlet, jak žijeme svůj život. Abychom si uvědomili, že to, co je pro nás dnes samozřejmostí, už zítra nemusí být. Abychom zhodnotili, co je v našem životě důležité, a to přežívali naplno. Já jsem musela též párkrát spadnout na dno, abych se naučila selektovat lidi a věci v mém životě. Ponechat si to, co mě činí šťastnou a odpojit se od toho, co mě ubíjí," uvádí na adresu nového songu zpěvačka, která je spolu se Stano Šimorem i autorkou hudby.

Krásnou píseň doprovází i nádherné a přitom velmi prozaické video, na jehož scénáři se podílela sama Mista a natočil jej Tomáš Krejčí. "Už od začátku jsem měla představu, jak by měl videoklip vypadat. Chtěla jsem, aby v něm byly zachyceny ty nejdůležitější momenty v lidském životě. On moji vizi okamžitě pochopil a velmi citlivě a emotivně zfilmoval," dodává Mista, která si novým singlem koleduje o svůj doposud největší hit. A my jí držíme palce, aby se to povedlo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY