Fall From Everest se v "Hiding My Trouble" jednoduchým receptem trefují do černého

12.04.2017 17:02 - Matěj Kostruh | foto: Fall From Everest - Facebook official

Česká coreová scéna, rok 2017. Skupina Fall From Everest a její zbrusu nový klip. Co nám může nabídnout? Minimálně slušný produkt, sympatický zápal pro věc a zjištění, že když se chce, tak to jde. A taky fakt, že hardcore je tady pořád s námi.

Nevymýšlet vymyšlené; i tak by se dal popsat nový videoklip a singl "Hiding My Trouble" již poměrně zaběhnuté post-hardcorové kapely Fall From Everest z Prahy. Tvrzení, že je nahrávka upečená podle jistého funkčního receptu, však nemá za cíl výsledek nijak bagatelizovat; naopak se jedná spíše o pochvalu, jelikož právě tato filozofie zde jednoznačně slouží ku prospěchu věci. Poměrně rychlá skladba splňuje všechny nároky daného stylu a standardy, které jsou pro něj typické, žádoucí, ne-li nezbytné. "Hiding My Trouble" má dobrou rytmiku, spád i energii, a i když nenabízí nic vyloženě spektakulárního, pár opravdu povedených momentů se v něm přesto najde. Důležité je hlavně to, že song jednoduše funguje tak, jak má. Nic víc, nic míň.

Videoklipu se produkčně zhostil opavský filmařský talent Radim Kaller, který se viditelně zlepšuje s každým dalším počinem, za nímž tento dravý charakter stojí. Video je zapotřebí ocenit pro jeho dynamiku, rozmanitost záběrů, momenty slow motion, nasvícení, pozornost k detailům a vůbec celkový sex appeal, jímž disponuje. Opět; nejedná se de facto o nic komplikovaného, ale společně s hudbou to pak jako celek pracuje zkrátka bezchybně. Takto by měl určitě vypadat standard pro videoklipy všech těchto nezávislých kapel, které to s hudbou myslí alespoň trochu vážně.

Závěrem asi takto: Dobře to hraje, dobře to vypadá. Co více vlastně chtít? I takto přímočarým způsobem se dá dosáhnout velmi působivých výsledků. Když má kapela a hudba zápal, nechybí jí mnoho a nepotřebuje nic revolučního, aby přišla s kvalitním produktem. Musí tomu ale jít naproti a přesně to také Fall From Everest s "Hiding My Trouble" dělají. Jednoduché.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY