Jesus and Mary Chain nebo Arbouretum jsou tou pravou pozvánkou k poslechu dalšího jarního XPlaylistu

20.03.2017 10:24 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Studený marec, mokrý máj - bude humno ako raj. Psychedeličtí veteráni Bardo Pond jsou na scéně už pětadvacet let a na novince "Under The Pines" mixují kytarovou sludgeovou sílu Dinosaur Jr. s ledovou grandiozitou Black Mountain. Spolu s vokálem Isobel Sollenbergerové je to pozoruhodně podmanivé.

Po dlouhých šestnácti letech se v loňském roce dala Cristina Martinez dohromady s Jonem Spencerem (profesně, jinak jsou manželé), aby jako Boss Hog dali vzniknout nejdříve singlu "Wichita Grey", EP "Brood Star" a nyní i plnohodnotné desce "Brood X". Punk/bluesová legenda z New Yorku zahrála několik koncertů už v roce 2008 a její existenci Cristina přirovnává k cyklickému životu cikád, které jsou slyšet i na Brood X. Další navrátilci jsou Jesus And Mary Chain. Tito noise-popoví alchymisti složili po osmnácti letech materiál na novinku "Damage And Joy" (recenzi, stejně jako rozhovor s Jimem Reidem hledejte v dubnovém magazínu Full Moon).

Phil Elverum aka Mount Eerie napsal a nahrál hudbu pro svůj aktuální počin "A Crow Looked At Me" ve stejné místnosti, ve které loni v létě zemřela na rakovinu jeho žena, umělkyně Geneviève Castrée. Použil i její hudební nástroje a inspirací pro skládání mu byli mimo jiné Sun Kil Moon a Joanne Kryger.

Doommetalová banda Pallbearer uveřejní tento týden čerstvou nadílku tmy a chmurné reality na novince "Heartless". Je to první nahrávka, kterou jim pro Evropu zaštiťuje label Nuclear Blast a kapela proto doufá v příval nových fanoušků. To čtveřice amerických indie rockerů Arbouretum (na snímku) vydává své šesté studiové album s názvem "Song Of The Rose", které produkoval Steve Wright a mixoval Kyle Spence (Kurt Vile, Harvey Milk). Kalné, folkově zabarvené semiimprovizační jamy jsou stále aktuální i po patnácti letech. Na Kazimíra pohoda - na brambory úroda.

Alba na týden 20. 3. - 26. 3. 2017 jsou k nalezení na http://www.xplaylist.cz/album/showWeekAlbums:

Arbouretum - Song Of The Rose
Bardo Pond - Under The Pines
Boss Hog - Brood X
Craig Finn - We All Want The Same Things
Creeper - Eternity, In Your Arms
Dark Tranquillity - The Absolute
HVOB - Silk
James Blunt - The Afterlove
Jesus and Mary Chain - Damage And Joy
Mount Eerie - A Crow Looked At Me
Pallbearer - Heartless
Soulwax - FROM DEEWEE
Take That - Wonderland
The Residents - The Ghost Of Hope



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY