Olympic oslaví pětapadesát let existence velkými koncerty v Brně a v Praze

21.03.2017 17:22 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Olympic letos slaví neskutečných pětapadesát let. Jak je jeho dobrým zvykem, přichystá svým fanouškům podívanou, jakou v jejich podání ještě neviděli. Podzimní monstrkoncerty se odehrají 4. listopadu v brněnské DRFG aréně a 9. prosince ve vysočanské O2 areně.

Formace pod názvem Olympic sice začala vystupovat až v roce 1963 a na první LP "Želva" si musela ještě pět let počkat, frontman Petr Janda však do historie kapely počítá i předchůdkyni Karkulku, která hrála už v roce 1962.

"Můžeme ještě něčím překvapit? Věřte, že ano! Pracujeme na tom totiž od podzimu minulého roku," říká Janda k chystaným halovým koncertům. "Připravujeme velkolepou scénu, filmové dotáčky, zahraje vám Olympic v původní sestavě. Přijďte s námi oslavovat, bez vás by to totiž nešlo. Hrajeme padesát pět let. Nikdy jsme nevěřili, že se to dá - výroční koncert si chceme pořádně užít a už teď se těšíme na šedesát." Jako hosté se mají show zúčastnit i František Ringo Čech, Petra Janů, Marta Jandová či Jiří Korn.

Olympic je v poslední době vitální jako už dlouho ne. Po vynucené změně na bubenickém postu, kdy tragicky zemřelého Milana Peroutku nahradil Martin Vajgl, vydal během tří let trilogii alb - "Souhvězdí šílenců", "Souhvězdí drsňáků" a "Souhvězdí romantiků".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY