The Cranberries v akustické verzi "Linger" ztratili naivitu a křehkost

20.03.2017 18:29 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

The Cranberries byli hudební ikonou devadesátých let. Po roce 2000 už o nich ale není tolik slyšet, takže jejich fanoušky možná překvapí na letošní 28. duben naplánované vydání alba "Something Else". To bude obsahovat kromě trojice nových písní i jejich nejznámější hity v akustické úpravě.

Aktuální ukázkou je první hit kapely z roku 1993 "Linger", který v novém podání zní daleko syrověji, s důrazem na zvuk smyčců Irish Chamber Orchestra a akustických kytar, naopak prakticky zmizelo to, co původní verzi dělalo tak skvělou - vícehlasy zpěvačky. Logicky z jejího hlasu zmizela i mladická naivita. Přesně podle názvu desky nabízí skladba jiný pohled na stejnou píseň a za původní verzí pokulhává. Pomocí přiložených videí si mohou čtenáři sami udělat názor.

"Jedná se o vůbec první písničku, kterou jsem napsala, když jsem se k The Cranberries přidala. Bylo mi teprve osmnáct, náš nejmladší člen měl šestnáct a nikdy by nás nenapadlo, že by z toho mohl být takový hit," vzpomíná na vznik písně zpěvačka Dolores O'Riordan. Evropské turné kapely bude následovat hned po vydání desky, Českou republiku však mine.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY