Kasabian přivezou na Metronome nový materiál, lákají na něj odlehčeným singlem "You’re In Love With A Psycho"

19.03.2017 14:45 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Britští rockeři Kasabian se vrací s novou deskou. Po odbočce s divokým, avšak zdařilým albem "48:13", na kterém si převážně hráli s elektronikou a svůj původní kytarový sound poslali trochu do ústrání, je tu nový materiál, který by měl přinést zase trochu více rockovější tvorby. Cílem podle hlavního skladatele a kytaristy Sergia Pizzorna bylo udělat zase jednou důležitou kytarovou desku. Inspirací jim v průběhu tvorby byly kapely Talking Heads či ESG.

Prvním singlem je song "You’re In Love With A Psycho". Podle toho, co se o novince říkalo, je však tato skladba v rozporu se slovy kapely o přitvrzení a návratu ke kytarovému soundu. Sám Pizzorno o ní řekl, že byla hotová za patnáct minut a že jde o divnohymnu, která oslavuje všechny, kteří se zamilovali do šílenců nebo jimi přímo jsou. Uvolněná novinka svým rytmem a tanečním beatem vyloženě láká k pohybu a díky využití elektroniky tak nezachází příliš daleko od poslední studiovky. Ale to je hrozně málo oproti očekáváním, která na sebe upletli. Kytary sice skladbu podkreslují, ale pouze jako mírný doplněk.

Kompletní deska má datum vydání stanovené na 28. dubna. Dvanáct nových skladeb, z nichž někteří fanoušci díky koncertům znají také "Come Back Kid", bude vydáno pod názvem "For Crying Out Loud". Kasabian v dubnu také vyjíždí na evropské turné. To se prvně zaměří na Velkou Británii, následně vystoupí na největších evropských festivalech coby headlineři. Těmi budou i na tuzemském festivalu Metronome v Praze 23. června.

Tracklist desky "For Crying Out Loud" je následující: Ill Ray (The King), You’re In Love With A Psycho, TwentyFourSeven, Good Fight, Wasted, Come Back Kid, The Party Never Ends, Are You Looking For Action, All Through The Night, Sixteen Blocks, Bless The Acid House, Put Your Life On It.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY