Krnovský Kofola Music Club oslaví 25 let i s Kryštof

16.03.2017 18:27 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

17. března uplyne 25 let od založení prvního hudebního klubu, který se nachází v budově bývalého kulturního domu a kina Krnov - Kostelec. Od svého založení, přes změnu názvu a provozovatelů, funguje klub nepřetržitě dodnes, a to pod názvem Kofola Music Club. Dnes patří k nejznámějším hudebním klubům v České republice, o čemž svědčí nejen ohlas mezi odbornou hudební veřejností, ale také jeho pravidelné zařazování do koncertních turné nejznámějších českých kapel, které většinou hrají ve výrazně větších městech (a navíc na velkých stadionech).

Na pódiu vystoupilo již i mnoho zahraničních celosvětově uznávaných skupin. Vzpomeňme alespoň pár jmen: Nazareth, Slade, Smokie, Sepultura, Waltrai, Dog Eat Dog či Lady Pank. Z české a slovenské scény pak Olympic, Katapult, Chinaski, Kryštof, Pražský výběr, Stromboli, Jarek Nohavica, Richard Müller, Janek Ledecký, No Name, Horkýže Slíže, MIG 21, Mňága a Žďorp a další. V neposlední řadě v klubu účinkuje mnoho kapel místní scény a mladé nastupující generace. Interiér klubu a technické vybavení za 25 let prošly mnoha změnami a dnes splňují podmínky i velmi náročných souborů a kapel.

Kyštof v KMC plakát
© facebook interpreta
Letos klub používá upravené logo s názvy Rocker club (původní název klubu) a Kofola Music Club 25 Let. Oslavy probíhají celoročně, nejprestižnější akce v rámci oslav však proběhnou o víkendu 17. a 18.3., kdy do klubu zavítá v pátek kapela Kryštof a v sobotu pak proběhne koncert krnovských kapel.

Na jaře nás ještě čeká mnoho dalších koncertů, třeba B-Side Band a Vojta Dyk, Horkýže Slíže, divadlo Komediograf a další akce, které najdete na www.kofolamusicclub.cz.

Plánovanou akcí k 25 letům je i výstava fotografií z historie a činnosti klubu v prostorách Flemmichovy vily v září 2017. Na podzim chystáme koncerty klubových stálic, jako jsou Mig 21, Monkey Business, Michala Pavlíčka a mnoho dalších akcí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY