Vypsaná fiXa se snaží dokázat, že žádný limity nejsou. Ale ony jsou

18.03.2017 18:02 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Vypsaná fiXa se letos vrátila s novým, osmým studiovým albem "Tady to někde je". Pardubická čtveřice ji tento týden i podruhé řádně pokřtila, tentokrát v pražském Paláci Akropolis. K této oslavě navíc vznikl i videoklip k prvnímu singlu "Limity". Ten byl slavnostně promítnut také v rámci pražského vystoupení. Na vzniku klipu se podíleli režiséři Givinar Kříž a Jordan Haj.

V tomto trochu pohádkovém videoklipu je hlavní hrdinkou holčička, která podobně jako v "Alence v říši divů" prožije velké dobrodružství. Nicméně to se neodehrává za zrcadlem, ale po vstupu do obřího dortu. Tento mini příběh ukazuje velikou dávku fantazie režisérského dua a příjemně doplňuje jeden z nejvýraznějších momentů nového alba. Melodická skladba se i přes absenci punkové dravosti ihned stala jedním z očekávaných bodů na koncertní šňůře a patří mezi menšinu klidných, zadumaných písní, kterých si je potřeba u fiXy vážit.

Deska "Tady to někde je" vyšla překvapivě bez ohlášení na Hromnice 2. února a nabízí nových dvanáct skladeb ze světa San Piega. Kapela ji tentokrát nahrávala na několika místech České republiky, opět za pomoci producenta Ondřeje Ježka, který s ní spolupracuje již od EP "Čtyři slunce".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY