Willie Nelson je v "It Gets Easier" bezpečně zpět v country

14.03.2017 15:51 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Nestor americké country, třiaosmdesátiletý Willie Nelson, se připravuje na vydání svého již šedesátého třetího studiového alba. Deska "God's Problem Child" bude po Grammy oceněném úkroku ke standardům bratří Gershwinů "Summertime" opět příklonem ke klasicky pojatému country v takové podobě, jaká jde Nelsonovi nejlépe.

Jasně to potvrzuje videoklip ke skladbě "It Gets Easier". Ta je jednoduchou, pomalou countryovkou, která stojí na charakteristicky znějící Nelsonově akustické kytaře s doprovodem jemných bicích, basy a přizvukující steel kytary. Sám klip je natočený v černobílé a soustředí se na samotného interpreta nahrávajícího skladbu v domácím studiu. Kontrast černé a bílé dává vyniknout tváří Willieho Nelsona, která je zbrázděná životní zkušeností. A jakoby se tak metaforicky spojovala s jeho otřískanou a proděravělou kytarou, která hraje v klipu rovněž nepřehlédnutelnou (a nepřeslechnutelnou roli).

Album "God's Problem Child" vychází 28. dubna 2017 u labelu Legacy a bude obsahovat třináct skladeb. Sedm z nich napsal sám Willie Nelson společně s producentem desky Buddym Cannonem. V titulní písni desky se kromě Nelsona objeví také hlas loni zemřelého Leona Russella.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY