"On The Run" Bulp je snové vítězství překonávání sebe sama

15.03.2017 10:19 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Dvojice Bulp na 10. dubna chystá vydání svého debutu "Yrsa" (pod značkou Deadred / Starcastic), předzvěstí mu je singl "On The Run", ke kterému vznikl i vydařený videoklip. "Chtěl jsem vytvořit skladbu, která má větší příběh oproti našim starším písničkám. Proto začíná zasněně a po zvratu, v závěru tracku, se kompozice mění na dynamický a tvrdší celek," přibližuje vznik novinky Samo Štefanec.

Zmíněné video režíroval Pavol Čižmár, za kamerou stál Marek Moučka a design se postarali Alžbeta Kutliaková a Andrej Cíger, kteří spojili snové sekvence s realitou překonávání nástrah, které chcete za každou cenu zdolat. Hlavní aktéři k tomu pak dodávají: "Koncept videa pojednává, podobně jako skladba samotná, o tom, že každý člověk touží v životě něco znamenat a chce překonávat sám sebe, i když mu v cestě stojí překážky." Dramatický střih přichází ve stejný moment jako již zmíněný zvukový zvrat.

Bulp prezentují Samo (student zvukové skladby na VŠMU v Bratislavě) a jeho sestra Jana (ta je i autorkou textů). Prvně o sobě dali vědět singlem "Far Light", na něj pak navázalo épéčko "Endian", díky kterému zvítězili v kategorii Objev roku na Radio_Head Awards 2015. "Yrsa" je tedy očekávanou nahrávkou a "On The Run" je velmi povedenou návnadou - ta ctí pro ně typické zasněné roviny a nahlíží do výraznějších ruchových experimentů, včetně sounáležitosti s obrazovým doprovodem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY