Chelsea Wolfe se představí na konci dubna v Praze

14.03.2017 16:48 - Tisková zpráva | foto: Jan Kuča

Na konci dubna, konkrétně 26., se do Prahy i se svou kapelou vrátí americká skladatelka a písničkářka Chelsea Wolfe. Jedná se o její šestou návštěvu ČR - na podzim roku 2015 svou hlasitou produkcí bezmála zbořila beznadějně vyprodané Divadlo Dobeška, v srpnu 2016 pak v neméně velkém stylu uzavřela první den festivalu Brutal Assault v Jaroměři.

Chelsea Wolfe
© facebook interpreta
Na svém kontě má Chelsea Wolfe pět dlouhohrajících desek, poslední z nich "Abyss" vyšla v roce 2015. Jedná se o její zatím nejhutnější a nejhlasitější album, které můžeme charakterizovat jako vyvážený mix elektroniky a doom metalu - Chelsea Wolfe však nezapře ani svoje kořeny v temném folku a její pěvecké kvality jasně září i přes stěnu kytar, bicích a samplů.

"Problémy se sny a spánkem mě pronásledují celý život," komentuje Chelsea Wolfe hlavní inspiraci stojící za její hudbou. Ta popisuje momenty, kdy spánek namísto vytouženého odpočinku a úniku před nelítostnou denní realitou nabízí pouze neklidné snění a paralýzu. Na "Abyss" se jí podařilo opět o něco lépe otisknout bitvu člověka zmítaného mezi frustrujícím denním životem a jen zdánlivě klidnějším spánkem, a album je tak jasným důkazem, proč se z ní stala jedna z nejzajímavějších skladatelek tohoto desetiletí. Nadcházející evropské mini-tour uzavře cyklus koncertů k desce "Abyss", o jejích nesporných kvalitách se tak nejlépe přesvědčíte na vlastni uši.

Wear Your Wounds, kteří vystoupí jako předkapela, jsou výsledek několikaletého domácího nahrávání frontmana Converge Jacoba Bannona. Na debutové desce, která má 7. dubna vyjít u Deathwish, s ním spolupracovali Kurt Ballou (Converge), Mike McKenzie (The Red Chord, Stomach Earth, Unraveller), Chris Maggio (Sleigh Bells, Trap Them, Coliseum) a Sean Martin (Hatebreed, Cage, Kid Cudi, Twitching Tongues). Společně vytvořili silnou desku, která není podobná ničemu, co předtím tvořili individuálně. Deset emotivních skladeb, které tíhnou spíše k pomalejší a epické tvorbě Converge či Bannonově předchozí tvorbě se Supermachiner.

V dubnu zahrají Wear Your Wounds na Roadburn festivalu v Tilburgu a v rámci tohoto turné zavítají též do Prahy. K Bannonovi se připojí Mike McKenzie (The Red Chord, Stomach Earth, Unraveller), Chris Maggio (Trap Them, Coliseum, Sleigh Bells), Adam McGrath (Cave In, Zozobra, Nomad Stones) a Sean Martin (Hatebreed, Cage, Kid Cudi, Twitching Tongues). Předkapela, jakou byste si neměli nechat ujít.

Vstupné stojí v předprodeji na Ticketportalu 460 korun, na místě to bude za rovných pět set.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY