Against The Current byli v Praze za králíčky z reklamy na baterky

04.03.2017 13:39 - Jan Trávníček | foto: universal

Loni vystoupili ve Futuru, vydali debutovou desku a letos už si troufli na Lucerna Music Bar. Ten sice fanoušky pop-punku úplně nezaplnili, ale těm, co přišli, nováčci předvedli energickou hodinku skvělé show, která naznačila, že už je brzy budeme vídat i v mnohem větších prostorách.

Live: Against The Current

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 3. března 2017
support: Hunger
setlist: Blood Like Gasoline, Running With The Wild Things, Talk, Young & Relentless, Chasing Ghosts, Roses, Runaway, One More Weekend, Outsiders, In Our Bones, Brighter, Paralyzed, Wasteland, Dreaming Alone, Gravity

Vídeňská electropoprocková formace Hunger otevřela večer v zhruba z půli zaplněném Lucerna Music Baru poměrně průměrně. Nezáživný hlas Lucase Fendricha a nezapamatovatelný zvuk inspirující se vzdáleně kapelami typu Thirty Seconds To Mars si hledal cestu k převážně náctiletému publiku většinu setu. Nešlo totiž přehlédnout, o kolik lépe celou kapelu přehrává její hostující bubeník Sammy, původem z Los Angeles. Jeho hra byla agresivní, přesná a důrazně dávala najevo, kdo je zvyklý jet naplno. Ke konci vymezené půlhodinky sice publikum i díky coveru The Weekndova "Rockin'" vzalo kapelu na milost, jestli si na ni ale ještě vzpomene i za týden, toť otázka.

To pop-punkoví Against The Current zatím vypadají jako skupina, které z nebe štěstí padá samo. Trio muzikantů, které naživo doplňují ještě další dva hráči, začínalo přehráváním předělávek na YouTube, pak si jich ale všiml setsakra důležitý label Fueled By Ramen a začal z nich stavět druhé Paramore. Srovnání z rockery z Tennessee se nevyhneme, protože parta kolem půvabné divoženky Chrissy Constanzy jde takřka v totožných stopách. Jen si z oxymóronu pop-punk bere ještě o trochu větší hrst líbivosti a naopak neskládá tak zajímavé skladby. A přestože debut "In Our Bones" není vůbec špatná deska, trio je na ní mnohem blíže spíše skupinám typu We Are The In Crowd, Courage My Love nebo do určité míry i Twenty One Pilots, tedy těm, kteří žánr neurčují, spíš jeho obraz jen dobarvují.

Koncert jako takový byl ale bez debat parádní. Zpěvačka na scénu vlétla jako malý uragán a ačkoliv je nevelkého vzrůstu a všichni až na kytaristu Dana Gowa byli schováni za reprobednami, půlkruhové pódium jí i tak bylo stále malé. Tak rozdivočelý čertík z krabičky se vidí málokdy, o to větší spád ale vystoupení mělo. Bezproblémový zpěv a neúnavné hecování publika spolu s hity "Running With The Wild Things", "Runaway" nebo jejich asi vůbec nejpovedenější "Wasteland" bylo doplněno o několik starších skladeb z EP "Gravity", které Against The Current hráli v Praze už loni při své premiéře.

To vše dohromady ale nepůsobilo jako skupina, která teprve začíná a piluje chyby, ale jako naprosto suverénní formace, která ví co chce, ví jak na to a míří si urvat svůj kousek slávy. A ač věk jejich členů dvacítku sotva olíznul, společně hráli jako hotová kapela, které i díky zanedbatelné konkurenci, jasné cílové skupině a silnému vydavatelství nepotrvá dlouho, než nejen u nás začne jezdit na velké festivaly typu Rock for People a hrát tam v hlavních časech. Tak jasně zřetelná linka vedoucí k rychlé slávě bývá u debutantů viditelná málokdy, pokud se tedy sestra fotbalisty Mikeyho se svými spoluhráči nerozhádá podobně jako se to stalo jejich slavnějším předchůdcům, mají před sebou krásnou kariéru. Koncert v Lucerna Music Baru jejich obrovský potenciál jednoznačně potvrdil.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY