Exkluzivně: Premiéra klipu "Celý ten zbytek tebe" Mňágy a Žďorp

03.03.2017 13:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Valmezská stálice Mňága a Žďorp letos slaví neuvěřitelné třicetileté působení na scéně a k narozeninám si nadělila nástupce dva a půl roku staré nahrávky "Made In China". Novinka dostala název "Třínohý pes" a vychází pod hlavičkou Surikata Records právě dnes, navíc za doprovodu videoklipu k jedné z nových písní "Celý ten zbytek tebe".

Klip natočil režisér Tomáš Krejčí, který má zkušenosti nejen s hudebními klipy, ale i v televizi a filmu, a Mňáze ho doporučil Márdi z Vypsané fiXy. Spolu s kapelou bylo video natočeno přímo ve studiu Sono, za plného provozu během nahrávání desky. "Byla to neskutečná sranda. Do sedmi do rána jsme dělali na desce, pak šli na dvě hoďky spát a v devět už byli znova ve studiu a natáčeli klip. Tentokrát jsme se do něj nesnažili dostat příběh, chtěli jsme to nechat na lidech a jejich představivosti," říká lídr formace Petr Fiala. Pohodová atmosféra z klipu skutečně sálá a zcela přebíjí absenci příběhu.

Samotnou píseň zdobí klasický rukopis kapely, doplněný milým textem Petra Fialy, kterému nechybí obvyklá mňágovská poetika. Natáčení se kapele navíc líbilo natolik, že se stejným týmem natáčí za dva týdny i druhý klip z desky "Třínohý pes". O jakou píseň se jedná, zatím skupina tají.

Mňága a Žďorp i tentokrát vsadila na crowdfundingovou kampaň a novou desku vydala za podpory fanoušků, kteří cílovou částku čtyři sta tisíc zdaleka přesáhli. Fanouškům tak za zbylé peníze muzikanti přichystali reedici debutu "Made In Valmez" a sadu retro triček i LP verzi "Třínohého psa". Album zpestří také několik zajímavých hostů: zpěvačka Nikola Mucha, klávesista Milan Nytra (Buty), banjista, houslista a hráč na autoharfu Fanda Holý a zpěváci Tereza Černochová, Matěj Ruppert a Roman Holý (Monkey Business).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY