Brutal Assault představil nový vizuální styl, přichystal hardcorovou nálož a pozval americké legendy Overkill

05.03.2017 12:42 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Jaroměřický tvrdě metalový festival Brutal Assault si pro letošní rok přichystal novou vizuální tvář, kterou pro organizátory navrhlo Isis Design Studio. Fanoušci jednoho z největších středoevropských metalových festivalů si navíc mohou na webu brutalassault.cz stáhnout různé varianty plakátů.

Kromě nového designu přichystali organizátoři i dáreček ve formě další várky kapel. Tentokrát zaměřený především na hardcorové fanoušky. Ti si tak budou moci v létě poslechnout kromě již nedávno avizovaných The Dillinger Escape Plan také americké matadory Hatebreed, belgické mladíky Oathbreaker, australskou deathcorovou partu Aversions Crown, vybavenou třemi osmistrunnými kytarami, či mathcorové šílence z New Jersey The Number Twelve Looks Like You. Trochu potemnělou náladu přivezou blackmetaloví Helheim z Norska a nekompromisní grind zase stále populárnější Australané King Parrot. Zajímavé vystoupení nepochybně přiveze i crossoverová parta z Texasu Power Trip a finská deathmetalová formace Wintersun. Fanoušky klasického thrashe jistě potěší potvrzení účasti metalových veteránů Overkill, jejichž hudební cesta trvá téměř čtyřicet let.

Kromě nově potvrzených jmen se na festivalu objeví mimo jiné i Devin Townsend se svým projektem, finské metalové hvězdy Amorphis, ruská Arkona, deathcoroví řezníci Chelsea Grin, americká metalcorová stálice August Burns Red, obnovení Clawfinger, industriálové KMFDM, navrácení Life Of Agony či americká metalová hvězda Trivium. Jedno z nejočekávanějších vystoupení předvedou tuzemské legendy Master's Hammer, pro které to bude první živý koncert po pětadvaceti letech.

Letošní dvacátý druhý ročník se bude konat na tradičním místě historické pevnosti v Jaroměři od 9. do 12. srpna. Vstupenky jsou k dispozici na stránkách festivalu za 1950 Kč ve formě e-ticketu anebo v kamenných prodejnách za 1900 Kč, jejichž seznam je rovněž uveden na webu. Cena lístků je platná do konce dubna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY