Beth Hart předvede v Praze jedno ze svých podmanivých vystoupení

02.03.2017 16:09 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

S novým materiálem z aktuálního studiového alba "Fire On The Floor" vyráží Beth Hart na turné a po více než dvou letech to rozbalí 6. listopadu ve větším prostoru, v pražském Foru Karlín. Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro a GoOut.

Americkou blues-rockovou zpěvačku a skladatelku Beth Hart máloco zastaví. Vydává nadšeně přijímaná alba, v loni vydala své nejnovější "Fire On The Floor", album, které ona sama hodnotí jako "pěkně hustý", a každý večer to se svým medově nakřáplým hlasem pořádně rozjíždí na koncertech svého aktuálního turné. Právě s tímto novým materiálem, ale i s osvědčenými staršími hity, přijede ohromit své posluchače do Fora Karlín.

Beth Hart prostě umí. Když zpívá, zastaví se hodiny, srdce se roztančí a vzrušením vám naskočí husí kůže. Ano, takto podmanivé to v Praze bude. Ale nesmíme zapomenout na to, jak to všechno začalo. The Blues Magazine jednou Beth Hart nazval "poslední pořádnou rockerkou" a není pochyb, že její dvacetiletá kariéra byla jako jízda na horské dráze. Narodila se v Los Angeles, vydala v devadesátých letech pár hitových alb, prošla si problémy s drogami. Na počátku nového tisíciletí ale Beth pořádně kopla do vrtule jak jako sólová umělkyně, tak i zpěvačka svých kytarových idolů, jako jsou Joe Bonamassa, Jeff Beck, Buddy Guy a Slash.

"Výjimečné!" napsaly The Times o jejím hlase a The Guardian chválil její "odvážná, temná a naštvaná" představení. Není divu, že byla nominovaná na tři ceny Blues Music Awards a na cenu Grammy. V současnosti se ale Beth daří snad nejvíc. V dubnu 2015 vydala desku "Better Than Home", kritikou oceňovaný trhák, který se dostal na vrchol iTunes Blues Chart a získal čtvrté místo mezi Best Blues Albums Of The Year v časopise Mojo. Její verze písní "Tell Her You Belong To Me" právě z tohoto alba a "Netbush City Limits" po boku dlouholetého spolupracovníka Jeffa Becka se staly nejsledovanějšími klipy Jools' Annual Hootenanny na oficiálním youtube kanále BBC (překonala i Toma Jonese). Jejich společné vystoupení při poctě Buddy Guyovi na Kennedy Center Honors Special, kde zazpívala skladbu "I'd Rather Go Blind", sledovaly miliony televizních diváků. Dostalo se jim bouřlivých ovací a přítomní diváci, včetně prezidenta Baracka Obamy a jeho ženy Michelle, na znamení úcty povstali.

V USA byla neméně úspěšná - během turné Better Than Home vyprodávala haly ve všech větších městech, včetně slavného nashvillského Ryman Auditorium - a získala nominace od American Blues Foundation v kategorii Contemporary Blues Female Artist. Beth Hart i nyní vyprodává velké hudební sály po celém světě - navštívila New York, Los Angeles, Londýn, Paříž, Berlín, Milán, Amsterodam, Kodaň, Helsinky, Tbilisi, Sydney a Melbourne.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY