Festival Sziget přidává dvacet dva jmen do programu včetně PJ Harvey a Alt-J. Výtvarníci se mohou přihlásit o sto tisíc euro

27.02.2017 10:04 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jubilejní 25. ročník festivalu Sziget má ve svém programu už takové hvězdy, jako jsou Kasabian, Major Lazer, Dimitri Vegas & Like Mike, Flume, Interpol, Billy Talent, Two Door Cinema Club, Jamie Cullum a mnoho dalších. Nyní přidává další várku dvaceti dvou jmen, kterým vévodí PJ Harvey, Alt-J, Rudimental, George Ezra a White Lies. Tento týden končí šance pro výtvarníky, designery a grafiky se přihlásit do veřejné soutěže, ve které Sziget rozdělí sto tisíc euro.

Festival Sziget nabízí nepřeberné množství hudebních žánrů, jež zní na Ostrově svobody nonstop. Když k tomu připočtete řadu dalších divadel, performancí a uměleckých zážitků, je pochopitelné, proč v průběhu sedmi dnů festival navštíví přes půl milionu Szigeťanů. Ti přijíždí na festival z více než sto zemí. Nově v programu najdete jména PJ Harvey, Alt-J, Rudimental, George Ezra, White Lies a Dubioza Kolektiv. Ti vystoupí na hlavním pódiu, pojmenovaném po tragicky zesnulém Danu Panaitescuovi, který vytvářel program Szigetu řadu let. Ohromný stan A38, který patří mezi oblíbená místa festivalu, přidává další jména a poukazuje na široké spektrum aktuálních hudebních trendů. The Naked & Famous, Mando Diao, Anne-Marie, Andy C, Watsky, Nothing But Thieves, Léon, Bears's Den, Chef'Special, The Strypes, De Staat, Valentino Khan, Rone a Weva. Obrovský Arena stan, který je na ostrově centrem elektronické hudby, zařazuje do programu dvě hvězdná jména taneční a elektronické scény. Jsou to Steve Aoki a Nervo.

Pro zábavu Szigeťanů existuje více než padesát míst s různým programem, například současný cirkus, umění, tanec a mnoho dalšího. A nyní je tu výzva od pořadatelů festivalu. Máte skvělý nápad na venkovní instalaci, umělecké dílo nebo jen uzavřený konceptuální projekt? Podělte se o své nápady a staňte se designery Ostrova svobody! Sziget vítá ty nejlepší nápady designérů, umělců a sochařů. Přihlaste se do výběrového řízení a vytvořte mimořádnou festivalovou atmosféru. Mezi vítězné návrhy se rozdělí sto tisíc euro. Více zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY