shop.musicserver.cz
Two Door Cinema Club, Kongresové centrum, Praha, 22.2.2017

Two Door Cinema Club se v Praze nechali zastínit svými žáky

Vydáno: 24.02.2017 12:07 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Jan Kuča

Málem jsme zažili indie-rockový týden snů. Ze silného koncertního maratonu z tria Kensington, The 1975 a Two Door Cinema Club vypadli druzí zmiňovaní, i bez nich ale Praha díky severoirským muzikantům zažila solidní nálož parádní hudby.

Live: Two Door Cinema Club

místo: Kongresové centrum, Praha
datum: 22. února 2017
setlist: Cigarettes In The Theatre, Undercover Martyn, Do You Want It All?, This Is The Life, Changing Of The Seasons, Bad Decisions, Lavender, Next Year, Come Back Home, Fever, Something Good Can Work, Are We Ready? (Wreck), Gameshow, Sleep Alone, I Can Talk, Eat That Up, It's Good For You, Sun, Someday, What You Know
Fotogalerie

Two Door Cinema Club, Kongresové centrum, Praha, 22.2.2017
© Jan Kuča
Chybí vám kapely typu Friendly Fires? Pohodové kytarovky s riffy lehkými jako vánek, náladotvornými klávesami, perfektní groovy rytmikou a nesympaticky hipsterskou image s havajskými košilemi, pornokníry a účesy jak ze sedmdesátek v čele? Tak právě pro vás je na světě nový objev - Parcels. Tu image berte s nadhledem, důležitá je muzika a ta je v jejich případě nejen díky skvělému nasazení a roztančeným melodiím maximálně přístupná. Početné, avšak v rozměrném sále netypicky zvoleného Kongresového centra, poměrně rozprostřené publikum, se tak dostalo do varu už s předkapelou.

Vychladnutí pak na chvíli přišlo během kapely Blaenavon, což je poměrně průměrné indie-rockové trio bez vlastního výrazu, které však v posledních pár minutách svého stručného setu rozjelo solidní rock'n'rollovou divočinu.

Two Door Cinema Club, Kongresové centrum, Praha, 22.2.2017
© Jan Kuča
Netřeba zastírat, že Two Door Cinema Club na scéně přes svou strmě rostoucí popularitu vždy platili spíše za ty méně zajímavé zástupce ostrovní kytarové scény. Postrádali exotičnost Bombay Bicycle Club, spratkovitost Arctic Monkeys i neformální ležérnost The 1975. A nebýt hitu "I Can Talk", který kromě jiného úspěšně zpropagovaly videohry "FIFA 11" a "NBA 2k11", možná by si ani neškrtli. To vše ale doháněli urputným koncertováním, díky němuž se na festivalových plakátech jejich jméno tiskne se stále většími písmeny. Vyčerpávající vystoupení ale časem kapelu zcela vyždímala a tak si naordinovala pauzu. Třetí řadovka "Gameshow" tak vyšla až po dlouhých čtyřech letech. A přestože nabízí přinejmenším pět potenciálních hitů, recenze na ni byly snad ze všech stran přinejlepším hodně vlažné.

Skupina jakoby si toho byla vědoma a tak svůj setlist poskládala tak, že v devatenácti položkách bylo hned devět kousků z debutu "Tourist History". Dlouholetí fanoušci se radovali z téměr kompletně odehrané prvotiny, z níž lze vypíchnout zpěvnou "This Is The Life", bouřlivěji přijatou "Something Good Can Work", či povinný hit "I Can Talk", na nějž podle reakcí čekalo nejvíce lidí, příznivci nejmladšího přírůstku však postrádali například údernou "Je Veins Le Da".

Two Door Cinema Club, Kongresové centrum, Praha, 22.2.2017
© Jan Kuča
Snad až na zmiňovanou "I Can Talk" a závěrečnou "What You Know" se příliš neskákalo, Two Door Cinema Club jsou stále více spíše taneční kapelou, u níž se mění jen intenzita rychlosti skladeb, zejména děvčata si proto show z pódia, jež bylo po vzoru posledního turné The 1975 obklopeno sedmi obrovskými kvádry s projekcemi, dobře zatrsala. Několikrát zmiňovanému Manchesterskému kvartetu se protagonisté přiblížili i v aranžích. Ne náhodou je "Bad Decision" tak chytlavá záležitost, která i naživo výborně rozhoupe boky. Vždyť ta jakoby z druhé desky "I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It" právě vypadla.

Mírná frustrace pramenila jen z lidí, kteří většinu koncertu zírali do mobilů a trošku i ze samotné kapely, která byť předvedla profesionální vystoupení, jemuž formálně není co vytknout, působila trochu stylem "Tak ať už to máme za sebou". Celkově převažují docela příjemné dojmy, ještě jednou však musíme upozornit na fakt, že předkapela Parcels tentokrát hlavní hvězdy jasně přehrála. Sem s nimi na samostatný koncert!

NÁZORY
  • Byli jsme na stejném koncertu??? (Benda, 24.02.2017 17:30) Reagovat

    Nějak jsem nepobral, zda jsme s kamarády byli na stejném koncertu, jako autor recenze…

    Celkem se ztotožňuji s názorem na poslední album, snad i tím zaměřením kapely na jejich předešlé hity, ale už vůbec ne s tím, že by snad jejich předskokani byli nějak zásadní dírou do světa. Ano, potenciál tam asi bude, ale že bych je musel vidět znovu… Nebo snad s tvrzením, že Two Door… působili vlažně. Naopak. Jejich průměrná doba hraní na koncertech a je 55-65 minut a to včetně přípravků. Lehce ověřitelné na živáčích na netu. Zde to bylo 80 minut! Tedy hodina dvacet super koncertu. To samo o sobě je pro mě důkazem, že „se jim tu líbilo“ a že tomu dali víc, než jen povinnou dobu na přehrání lineupu.

    A že se neskákalo? Pardon… to snad není myšleno vážně? Stál jsem v zadní části, tedy té obvykle vlažnější. Skákalo se všude kolem a tleskalo rovněž ;-)

    Věřím (ač nemám srovnání s jejich předposledním koncertem a zde důvěřuji autorovi), že mají na víc. Pro mě a naši partu to však byl jednoznačně zážitek několika posledních měsíců!

    Nejsem vyloženě jejich fanoušek. Na koncert jsme po poslechnutí poslední desky šli všichni mírně řečeno „nenadšení“. Lístky jsme ale měli zakoupeny už dávno, tak co… o to větší a neskonale pozitivní překvapení to bylo!

    Jsem rád, že jsem je viděl. Byli báječní. Show na podiu neměla chybu a nečekaně i prostor koncertu jsme po prvotních rozpacích vzali nejen na milost, ale děkovali, že to bylo právě zde. Super zázemí a akustika.

    Jen tak dál! D_SMACK_U PROMOTION – dobrá práce!

    • Re: Byli jsme na stejném koncertu??? (Minor, 16.03.2017 15:49) Reagovat

      To ja teda souhlasim s autorem clanku. Parcels podle me byli naprosto vyborni a kdyby se jmenovali Two door cinema club, tak se vsadim, ze i "zdechle" publikum by na to reagovalo uplne jinak. Kluci jsou podle me fakt dobri hudebnici a nazivo zni jeste lip nez ve studiovych verzich. Ale muzu teda taky potvrdit, ze na TDCC se publikum po chvili probudilo a rozhodne tam nebylo mrtvo. Nadseni z celeho koncertu sdilim:-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Grey256 - Tentokrát 8/10
Recenze: Rapper Grey256 na desce "Tentokrát" všem mladým pop-rockerům ukázal, jak se to dělá. A přitom to má jako vedlejšák Grey256 patří mezi spousty mladých rapperů, o nichž na musicserveru kromě pravidelného komentáře hitparád nepíšeme. V redakci totiž nemáme žádného teenagera, který by jim rozuměl. Jednadvacetiletý interpret se nyní rozhodl... čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Nespoutaně euforičtí ožralové z The 1975 v Praze připomněli, že život je krásný (15.03.2024 14:00)
- Video: Two Door Cinema Club v "Happy Customer" svou radost rozhodně neskrývají (14.03.2024 16:46)
- Audio: The 1975 se v krátkém songu "Now Is The Hour" loučí s milou. Dojemná skladba zazní v očekávaném seriálu "The New Look" (08.02.2024 12:24)
- Nové desky 42/2023 - od The Rolling Stones přes Blink-182 po Samphu (25.10.2023 20:30)
- Video: Two Door Cinema Club ohlašují další desku chytlavou písní "Sure Enough". V pestrém klipu vzpomínají na koncerty (02.10.2023 13:59)
- Jeden z headlinerů letošního rekordního Rock for People se vrací do ČR! The 1975 na jaře vystoupí v Praze ve své nejlepší kondici (31.08.2023 12:09)
- Naživo: Sam Smith se stali vládci Mad Cool Festivalu, sklonit se ve Španělsku museli i Mumfordi a Queens Of The Stone Age (09.08.2023 07:55)
- Naživo: Na španělském Mad Cool Festivalu se první den představili Robbie, Lizzo i tanečník Lil Nas X (01.08.2023 16:46)
- The 1975 v Malajsii už nevystoupí. Může za to polibek, který dal Matty Healy Rossu MacDonaldovi (27.07.2023 12:24)
- Fotogalerie: Třetí den Rock For People a všechny jeho zářivé hvězdy (11.06.2023 14:22)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Sia Kabát U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu