Shania Twain překonala nemoc i rozvod a vydá nové písně po patnácti letech

25.02.2017 09:20 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Když v roce 2002 dominovala éteru i televizi se svými singly z desky "Up!", nikoho by nenapadlo, že je to na patnáct let to poslední, co od populární kanadské zpěvačky Shaniy Twain uslyší. V posledním rozhovoru však jedna z nejprodávanějších country zpěvaček všech dob (prodala dohromady přes osmdesát sedm milionů alb) potvrdila, že novinky se dočkáme letos a nejpozději do léta. Podle svých slov se během posledních let snažila experimentovat s programy GarageBand a ProTools, a vytvořila tak plno beatů a melodií, které si postupně ukládala na nejrůznější média.

"Byla to opravdu zábava si takhle zaexperimentovat s aranžemi. Vytvořila jsem také plno back vokálů a i díky tomu jsem po vstupu do studia věděla, co chci nahrát," přiznává zpěvačka.

Během doby, kdy nebyla na očích, přišel v roce 2010 rozvod s Robertem Langem, producentem jejích nejúspěšnějších alb "Come On Over" a "Up!". Na novince se tak spojila s novými lidmi, konkrétně jí pomáhali producenti Jake Gossling (Ed Sheeran, One Direction), Ron Aniello (Bruce Springsteen), Jacquire King (Kings Of Leon) a skladatel Matthew Koma.

"Každý je naprosto jiný a jedinečný. A pokud jde o mě, já jsem velmi soustředěná ve studiu. Není to tak, že by nebyla při nahrávání zábava, ale vše přichází právě s tím, jak se věci vyvíjí a jak jsme všichni uzavření v tom kreativním módu," říká Twain o spolupráci.

Potvrdila, že se poslední těžké roky na novince podepíší. Přesto prý nepůjde o posmutnělou nahrávku. "Jsou tu samozřejmě balady a melancholické skladby. Zároveň ale vzniklo i několik triumfálních silných písní, kterými jsem si jistá. Cítím se, jako bych vylezla na obrovskou horu, stanula na ní, pohlédla bohu přímo do očí a řekla: 'Jsem tu, co udělám teď?'"



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY