Soundtrack Padesáti odstínů temnoty dominoval americkým žebříčkům

21.02.2017 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Přestože se druhému filmu série "Padesáti odstínů" v kinech tolik nedařilo, na rozdíl od "Šedi" novinka "Temnoty" albový Billboard 200 vyhrála. Dařilo se i singlu Zayna a Taylor Swift. Zajímavých milníků dosáhli The Chainsmokers a Rihanna. Katy Perry se s "Chained To The Rhythm" povedl vysoký debut.
Ed Sheeran - Shape Of You
© facebook interpreta
SINGLY - Eda Sheerana nalezneme na špici počtvrté za posledních šest týdnů. "Shape Of You" bylo popáté Airplay Gainerem, s 9% nárůstem na 145 milionů impresí v rádiích jasně vyhrálo. První bylo i v downloadech, s 74% nárůstem na 200 tisíc stažení. Ano, ony byly ty Grammys! Streamů zaznamenalo 37,2 milionů.

Na stříbro se v týdnu premiéry filmu posunuli Zayn a Taylor Swift s "I Don't Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)". Měli 143 tisíc stažení, 21,2 milionů streamů a 109 milionů rádiových impresí.

Druhým místem tak překonali předchozí bronzové rekordy prvního soundtracku, tedy "Love Me Like You Do" Ellie Goulding a "Earned It (Fifty Shades Of Grey)" The Weeknda. Migos kvůli tomu spadli na bronz. Vysoko je drží šílená suma přehrání: 47,7 milionů.

Nejvyšší novinku najdeme na čtyřce a je to samozřejmě Katy Perry. "Chained To The Rhythm" se Skipem Marleym debutovalo se 108 tisíci stažení a 14,5 miliony přehrání. V rádiích už je na 50 milionech. Pro zpěvačku to je čtrnáctý Top 10 hit, a první od tři roky starého "Dark Horse". Příště ji hodně pomůže video, které vyšlo dnes (tzn. započítají se výsledky z úterka, středy a čtvrtka).

Do první pětky se vrátili The Chainsmokers s "Closer" a posunuli tak rekord v počtu týdnů v této elitní sekci. 26 týdnů překonává 25 týdnů v Top 5 "Uptown Funk!" (Mark Ronson + Bruno Mars) a "How Do I Live" (LeAnn Rimes). Další unikum si připsali v žánrovém Hot Dance/Electronic Songs: 29 týdnů v Top 10 a 27 týdnů na zlatě je nové maximum. Dosud vedl Avicii s 26 týdny "Wake Me Up!".

Na šestku spadli MGK a Camila Cabello a když jsme zmínili Bruna Marse, řeč o něm je hned na sedmičce: "That's What I Like" po Grammys vyskočilo do Top 10, čímž získal stejně jako Katy čtrnáctý takový hit.

Aby to s přepisováním historických tabulek nebylo málo, do první desítky se účinkem ceremoniálu dostala i Rihanna s "Love On The Brain" a zaokrouhlila počet takto úspěšných hitů na třicítce. Má ještě někdo více? Už pouze Madonna (38) a The Beatles (34). Porazila tak už Michaela Jacksona s 29 singly v první desítce.

A ještě tu je další pán, kterému vystoupení na sledovaných cenách pomohlo: The Weeknd se s "I Feel It Coming" probojoval na devítku. Kredit získali i Daft Punk. První desítku uzavřel Big Sean.

    Top 10 - singly:
  1. Ed Sheeran - Shape Of You
  2. Zayn & Taylor Swift - I Don't Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)
  3. Migos feat. Lil Uzi Vert - Bad And Boujee
  4.  N Katy Perry feat. Skip Marley - Chained To The Rhythm
  5. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  6. Machine Gun Kelly & Camila Cabello - Bad Things
  7. Bruno Mars - That's What I Like
  8. Rihanna - Love On The Brain
  9. The Weeknd feat. Daft Punk - I Feel It Coming
  10. Big Sean - Bounce Back

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Různí - Fifty Shades Darker (soundtrack)
© facebook interpreta
DESKY - Stejně jako film "Padesát odstínů temnoty" v USA odstartoval s polovičními čísly "Padesáti odstínů šedi", tak i soundtrack ztratil polovinu výkonu.

Paradoxně ale 123 tisíc jednotek tentokrát stačilo na zlato, když se jednička s 258 tisíci musela spokojit se stříbrem. V porovnání v čistém prodeji to je dokonce 1 ku 3 (72 vs 210).

Konkurence nových alb prostě nebyla. Takže kdo byl druhý? Bruno Mars, který s "24K Magic" po Grammys zdvojnásobil počet jednotek.

Big Sean po zlatém startu spadl na bronz a za Migos a Weekndem najdeme album roku dle akademie: "25" Adele. Za ní jsou "Trolové" v týdnu vydání nosičů s filmem pro domácnosti. Superbowlová Lady Gaga spadla s "Joanne" na osmičku. Top uzavřel "Lemonade" a "La La Land".

    Top 10 - alba:
  1.  N Různí - Fifty Shades Darker Soundtrack (123 tisíc jednotek)
  2. Bruno Mars - 24K Magic (66, +108 %)
  3. Big Sean - I Decided (62, -59 %)
  4. Migos - Culture (59, -14 %)
  5. The Weeknd - Starboy (54, +15 %)
  6. Adele - 25 (47, +137 %)
  7. ▲ Různí - The Trolls Soundtrack (44, +79 %)
  8. Lady Gaga - Joanne (41, -44 %)
  9. Beyoncé - Lemonade (38, +190 %)
  10. ▲ Různí - La La Land Soundtrack (33, +33 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY