shop.musicserver.cz
Nové desky 8/2017

Nové desky 8/2017

Vydáno: 28.02.2017 14:31 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Konec února bude patřit pestrému výběru žánrů. Americanu doručí Rhiannon Giddens, český pop zastoupí Helena Vondráčková, grime reprezentuje Stormzy, mix country a gospelu Reba McEntire, spojení jazzu a hip hopu José James a indie pop Jennie Abrahamson. Pro rockery tu máme živák formace Asia nebo novinku Place Vendome.

Pokud se v pondělí 27. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Helena Vondráčková - Dávno vím svý (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / jazz pop

Helena Vondráčková - Dávno vím svý
Helena Vondráčková letos oslaví významné životní jubileum a jedním z dárků, které nadělí jak sobě, tak i svým příznivcům, je nové řadové album "Dávno vím svý". Pro něj přichystala celkem deset písniček, které vznikly jinak a s jinými autory, než jak dosud byla zpěvačka zvyklá. Tři z nich pro ni napsal jazzový klavírista Matej Benko, dvě a navíc produkci alba obstaral Armin Effenberg a významnou měrou se podílel i Jan Dvořák. Jedním songem pak poprvé přispělo duo Ondřej Soukup - Gábina Osvaldová a titulní skladbu má na svědomí Ondřej Brzobohatý a Václav Kopta. Více o nahrávce, která se pohybuje na hranici intimního popu a jazzu, prozrazuje zpěvačka na svých oficiálních stránkách. Po dlouhé době bude navíc jejím albem, které seženete i na vinylu.


Rhiannon Giddens - Freedom Highway (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: americana / roots music / folk

Rhiannon Giddens - Freedom Highway
Jsou to prakticky přesně dva roky, co jsme vám v Nových deskách představovali debut Rhiannon Giddens. Od té doby se tato americká písničkářka dostala do daleko širšího povědomí. Mohou za to například další tři nominace na Grammy, nebo EP "Factory Girl". Je velmi pravděpodobné, že v tomto trendu bude pokračovat, protože vydává své druhé album "Freedom Highway". Pro něj složila a nahrála tucet nových skladeb, které s ní ve svém Breaux Bridge Studios v Louisianě nahrál Dirk Powell. Doplnili je tam ještě další muzikanti jako třeba saxofonista Patrick Bartley, kytarista Bhi Bhiman, bubeník Jamie Dick, nebo třeba celá soulová dechová sekce z New Yorku. Výsledek můžete zkoumat na stránkách vydavatelství Nonesuch, kde najdete ukázky všech skladeb, videoklip k prvnímu singlu, hromadu dalších informací, či možnost stažení alba v HD kvalitě 88/24.


Acceptance - Colliding By Design (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Acceptance - Colliding By Design
Pokud interpret nebo celá skupina čeká na vydání druhé desky dlouhých dvanáct let, je jasné, že věci nešly tak úplně podle plánu. A přesně to je případ formace Acceptance. Kapela vydala svůj debut v roce 2005 a vydání této desky provázela spousta obtíží. Vydavatelství se proto dlouze rozmýšlelo, jestli další nahrávce dá vůbec šanci. Nakonec se ale povedlo a "Colliding By Design" si cestu ke svým posluchačům přeci jen našla. Navazuje přesně tam, kde předchozí debut skončil - a to i přes to, že od jeho vydání potkala muzikanty řada událostí. Ukázku si poslechněte na Billboard.com.


Asia - Symphonia (Live In Bulgaria 2013) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Asia - Symphonia (Live In Bulgaria 2013)
Už nějakou dobu se mluvilo o živáku kultovní formace Asia. Jde o třídiskový set se záznamem pořízeným v roce 2013. Díky nedávné smutné události - smrti zpěváka Johna Wettona - je živák věnovaný právě jemu. Posluchači se mohou těšit na tradiční sestavu kapely, kterou ve druhé půlce setu doplnil filharmonický orchestr Plovdiv Philharmonic Orchestra. Zesnulý zpěvák odehraný set po koncertu ohodnotil slovy: "Naše kapela nikdy nezněla lépe!"


Backyard Babies - Live At Cirkus (DVD) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Backyard Babies - Live At Cirkus
Švédská rocková skupina Backyard Babies připravila nové koncertní DVD "Live At Cirkus". Záznam pochází z vystoupení, které kapela odehrála 10. února loňského roku a zazněly i hity jako "Th1rt3en Or Nothing", "Brand New Hate" a "Minus Celsius". "Jsme moc rádi, že vám můžeme poslat trochu z toho magického večera," prozradil k setu frontman kapely Nicke Borg. Trailer najdete na YouTube.com.


Tip týdne

José James - Love In A Time Of Madness (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: moderní jazz / hip hop / neo soul

José James - Love In A Time Of Madness
José James patří v současné době k nejlepším a nejtalentovanějším zpěvákům americké hudební scény. Neztratí se vedle velkých popoých hvězd, na svých sólových koncertech a dokonce ani na pódiích jazzových festivalů. Předloni si albem "Yesterday I Had The Blues" odskočil k hudbě Billie Holiday u příležitosti stoletého výročí jejího narození, ovšem nyní se opět vrací se svojí vlastní tvorbou. Jeho sedmé album dostalo název "Love In A Time Of Madness" a zpěvák z Minneapolis pro něj složil a nahrál celkem jedenáct skladeb, v nichž se opět míchá r'n'b s jazzem, hip hopem a soulem. Hned čtyři z nich nahrál v různé podobě na své VEVO. Zalíbí-li se vám, můžete najít i verzi na vinylu.


Reba McEntire - Sing It Now: Songs Of Faith & Hope (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / gospel

Reba McEntire - Sing It Now: Songs Of Faith & Hope
Countryová zpěvačka Reba McEntire, která je známá i v Česku díky seriálu "Deník zasloužilé matky", měla od poloviny osmdesátých let sen natočit gospelové album. Ten si nyní plní svoji dvacátou devátou deskou "Sing It Now: Songs Of Faith & Hope", která obsahuje hned dva disky. První z nich obsahuje tradiční křesťanské skladby, zatímco ten druhý naplnila novými písničkami s křesťanskou tématikou a countryovým nádechem. Partnerem jí byl především Jay DeMarcus z Rascal Flatts, který album produkoval, a pak také trojice hostů The Isaacs, Kelly Clarkson a Trisha Yearwood. Jak funguje spojení country s gospelem, zjistíte návštěvou YouTube.com profilu Reby McEntire, která vás provede po všech dvaadvaceti písničkách, jež nabízí deluxe edice alba.


Ex Deo - The Immortal Wars (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

Ex Deo - The Immortal Wars
Za projektem Ex Deo stojí frontman formace Kataklysm, zpěvák Maurizio Iacono. tn se rozhodl činnost kapely nyní obnovit a vydává třetí studiovku "The Immortal Wars". Deska se zaměřuje na období válek mezi Římem a Kartágem a dvěma slavnými generály - Hannibalem a Scipiem Africanusem, kteří přepsali pravidla války, strategií a taktizování. Ukázku najdete na YouTube.com.


Hippo Campus - Landmark (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Hippo Campus - Landmark
Je to až k nevíře, ale Hippo Campus vydávají vzhledem ke své historii své plnohodnotné studiové album až teď. Deska dostala název "Landmark" a během posledního roku jí předcházely singly "Boyish", "Monsoon" a "Way It Goes". Nahrávání alba probíhalo ve studiích Pachyderm Studios, kde nahrávala i kultovní Nirvana své "In Utero". "Nahrávání desky pro nás vbylo velkým zážitkem. Je to něco zvela jiného, než jsme doposud zažili. Je to samozřejmě spousta práce, která je ale nesmírně obohacující," prozradil kytarista Nathan Stocker. Na oficiálních stránkách najdete k poslechu všechny písně.


Immolation - Atonement (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

Immolation - Atonement
Death metalová formace Immolation z New Yorku vydává své nové album "Atonement", kterému předchází singl "Destructive Currents". Nahrávání probíhalo ve studiích Millbrook Sound Studios za dohledu producenta Paula orofina. "'Atonement' je temné a strašidelné album - po hudební i textové stránce. Každá ze skladeb je unikátní a nabízí posluchači unikátní zážitky," prozradil zpěvák a basák Ross Dolan. Na odkaz ven se můžete koneckonců sami přesvědčit.


Jennie Abrahamson - Reverseries (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro pop / indie pop

Jennie Abrahamson - Reverseries
Švédskou zpěvačku a skladatelku Jennie Abrahamson budou znát především fanoušci Petera Gabriela, kterému společně s Linneou Olsson vypomáhala během jeho Back To Front Tour, a to jak v roli předskokanky, tak i přímo při jeho vystoupení. Její sólová kariéra dosud nebyla až tolik známá, ovšem je možné, že se to změní s jejím pátým studiovým albem "Reverseries", které navazuje na tři roky starou nahrávku "Gemini Gemini". Zařadila na něj celkem deset písniček oscilující na pomezí electropopu a indie. Prvním singlem se stala písnička "To The Water", jejíž klip je k vidění na YouTube.com profilu zpěvačky.


Stormzy - Gang Signs & Prayer (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: grime / hip hop / r'n'b

Stormzy - Gang Signs & Prayer
Britská grime scéna má už několik let velmi výraznou novou tvář. Je jí Michael Omari aka Stormzy, který už stačil vyhrát dvě MOBO Awards, být třetím v Sound Of 2015 a letos byl nominovaný na Brit Awards. Nyní konečně doplní poslední věc, která mu chyběla - debutové LP. Dostalo název "Gang Signs & Prayer" a sám Stormzy pro něj napsal hned šestnáct skladeb. Jejich produkci měl na starosti především Fraser T Smith, jehož služeb dosud využili například Kano, Plan B, Craig David, Taio Cruz, nebo Clare Maguire. Přímo před mikrofonem ho doplnili Wretch 32, Ghetts a J HUS, Kehlani, Raleigh Ritchie a MNEK. Pokud jste na tohoto anglického rappera nenarazili, máte možnost se s ním seznámit na jeho YouTube.com profilu.


Bing & Ruth - No Home Of The Mind (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: minimalismus / ambient

Bing & Ruth - No Home Of The Mind
Americký ansámbl Bing & Ruth, který se zabývá ambientní a minimalistickou hudbou, dal dohromady pianista David Moore a původně, v roce 2010, kdy vyšel debut "City Lake", měl jedenáct členů. O čtyři roky později druhou desku nahrálo už jen sedm huebníků a letošní novinku "No Home Of The Mind" má na svědomí pouze pět muzikantů. Nicméně i tak bylo deset skladeb napsaných a nahraných na sedmnácti různých klavírech po celém světě. První dvě ukázky z alba sdílí formace na svém webu.


Peter Silberman - Impermanence (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Peter Silberman - Impermanence
Už je tomu pár let, co Petera Silbermana potkal úraz, při kterém ztratil sluch na jedno ucho a veškeré běžné zvuky se díky hypersenzitivitě jeho druhého ucha staly nesnesitelnými. Není proto divu, že se jeho nová deska nese v tichém duchu. "Impermanence" je skoro jako minimalistický experiment a důkazem toho, na jaké nejmenší dílky je možné písně rozebrat a stále v nich najít celistvost.


Place Vendome - Close To The Sun (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Place Vendome - Close To The Sun
Place Vendome platí na metalové scéně za jeden z nejpopulárnějších projektů. Vévodí mu slavný zpěvák Michael Kiske, dříve známý jako lídr Helloween. Jak muzikanti prozradili, na "Close To The Sun" se jim povedlo dosáhnout jedinečného zvuku - přesně takového, jaký pro kapelu vždy chtěli. Posluchače o tom má přesvědčit dvanáct písní a jednu z nich - zrovna tu titulní - si můžete poslechnout na YouTube.com.


Sanctuary - Inception (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metal

Sanctuary - Inception
Pro fanoušky metalové formace Sanctuary je tu opravdová pochoutka: Na pultech se totiž skví novinka od Sanctuary - deska "Inception", která tématicky předchází nahrávce "Refuge Denied" z rocki 1988. Prequel sestává z písní z roku 1986, které náhodně objevil kytarista Lenny Rutledge: "Na půdě jsem našel mastery. Vysvobodili jsme je ze záplavy odpadků a pustili se do práce. Nakonec jsem moc rád, že se tak stalo a podařilo se nám je zachránit a převést do digitální podoby." Trailer najdete na YouTube.com.


Kid Cudi - Passion, Pain & Demon Slayin' (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní hip hop

Kid Cudi - Passion, Pain & Demon Slayin'
Americký muzikant, rapper, producent, ale i herec, nebo model Kid Cudi vydal na sklonku loňského roku své šesté album "Passion, Pain & Demon Slayin'", které nyní konečně dorazilo i do našich končin. Po předchozím alternativně rockovém "Speedin' Bullet 2 Heaven" se opět vrátil spíše k hip hopu a zřejmě mu dost chyběl. Prosincová novinka má totiž bezmála hodinu a půl a devatenáct skladeb, které Kid Cudi je rozdělil na čtyři dějství: "Tuned", "Prophecy", "Niveaux de l'Amour" a "It's Bright And Heaven Is Warm". Ačkoli si podstatnou část produkoval sám, nechal si i vypomoct od lidí jako Dot da Genius, Mike Dean, Mike Will Made It, Anthony Kilhoffer, Plain Pat, nebo Pharrell Williams. Poslední jmenovaný pak na albu vystupuje jako host společně s dalšími interprety jako André 3000, Travis Scott, Willow Smith, či bubeník Blink-182 Travis Barker. I přes datum vydání naleznete na muzikantově VEVU pouze první dva singly.


All Them Witches - Sleeping Through The War (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: neo-psychedelia / blues rock / stoner rock

All Them Witches - Sleeping Through The War
Američtí rockeři All Them Witches se nezastaví. Po předloňském albu "Dying Surfer Meets His Maker" a loňském živáku z Bruselu se už opět hlásí o slovo s novinkou "Sleeping Through The War". Čtveřice z Nashvillu na něm v osmi skladbách opět rozvíjí svoji neo psychedelii inspirovanou šedesátými a sedmdesátými lety v kombinaci se stoner rockem a blues. Pokud jste je ještě nepoznali, máte možnost prostřednictvím jejich webu.


Los Campesinos! - Sick Scenes (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Los Campesinos! - Sick Scenes
Velšský septet Los Campesinos! se odmlčel na poměrně dlouhou dobu. Od vydání alba "No Blues" uběhlo už tři a půl roku, a tak museli fanoušci vzít za vděk i dva roky starým vánočním EP "A Los Campesinos! Christmas". Nyní jsou ale tito indie rockeři zpět v plné síle s albem "Sick Scenes" a jedenácti písničkami, jejichž produkci si vzal na starost John Goodmanson, známý ze spolupráce s Hanson, Death Cab For Cutie, či Simple Plan. Kam se kapela hudebně posunula, můžete zkoumat z pěti ukázek na jejich YouTube.com kanálu.


Michał Lorenc - Masaryk (A Prominent Patient) (soundtrack) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Michał Lorenc - Masaryk (A Prominent Patient) (soundtrack)
Na začátku března se dostane do širší distribuce film "Masaryk", který má za sebou již nejen českou premiéru, ale i světovou a dosud se promítal pouze v kině Lucerna. O něco dříve se na pulty obchodů podívá soundtrack k němu. Najdete na něm celkem třiadvacet kompozic, jež má na svědomí polský autor scénické hudby Michał Lorenc. Jeho skladatelský um jsme již mohli obdivovat ve snímcích "O rodičích a dětech", "Babí léto" nebo "Je třeba zabít Sekala", za nějž obdržel Českého lva.


Dále vychází:

Aerosmith - Back In The Saddle Again (Live Radio Broadcast 1980 & 1984) (bootleg) (Bertus)
Amorphis - Under The Red Cloud (Tour Edition) (Mystic Production)
Andrew Sisters - Best Of The Decca Singles 1937-1953 (Bertus)
Aseethe - Hopes Of Failure (Mystic Production)
Avenford - New Beginning (Mystic Production)
Axxis - Retrolution (Mystic Production)
Bachman Turner Overdrive - Street Action/Rock'N'Roll Nights (Bertus)
Bamesreiterschwartzorchestra - Metamorphosis (Sony Music)
Baro Drom Orkestar - Genau! (Bertus)
Benighted - Necrobreed (Mystic Production)
Benighted - Necrobreed (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Blackfoot Sue - The Albums (Bertus)
Bloodbound - War Of Dragons (Mystic Production)
Born Again - Strike With Power (Mystic Production)
Brokeback - Illinois River Valley Blues (Mystic Production)
Dan Hicks - Greatest Licks (I Feel Like Singin') (Warner Music)
David Bowie - Roots Of David Bowie (Mystic Production)
Disperse - Foreword (Mystic Production)
Elmore James - Dust My Broom 1951-1961 (Bertus)
Fjoergyn - Lvciferes (Mystic Production)
Ghost Avenue - Impact (Bertus)
Gregory Isaacs - The Best Of Gregory Isaacs (Warner Music)
Hark - Machinations (Mystic Production)
Iggy & The Stooges - Gimmie Danger (soundtrack) (Warner Music)
Iron Bastards - Fast & Dangerous (Mystic Production)
John Coltrane - Blue Trane Coming (A Collection Of His Greatest Works) (Bertus)
Judge Dread - The Best Of Judge Dread (Warner Music)
Karin Krog & Steve Kuhn - Together Again (Bertus)
King Woman - Created In The Image Of Suffering (Mystic Production)
Lionville - A World Of Fools (Mystic Production)
Mozart, Beethoven, Klein - Hudba pro dechové okteto / Philharmonia Octet (Supraphon)
Nidingr - The High Heat Licks Against Heaven (Mystic Production)
No Thank You - Jump Ship (Warner Music)
Notos Quartett - Hungarian Treasures - BartóK, DohnáNyi, KodáLy (Sony Music)
Pyogenesis - A Kingdom To Disappear (Mystic Production)
Pyogenesis - A Kingdom To Disappear (BOX) (Mystic Production)
Různí - Dear Evan Hansen (soundtrack) (Warner Music)
Různí - Meditace & Relaxace s klasickou hudbou (Supraphon)
Různí - MOD (The Early Years Volume 3) (Bertus)
Různí - Sun Singles Collection 3 (Bertus)
Skatalites - The Best Of The Skatalites (Warner Music)
Status Quo - Keep 'Em Coming (Bertus)
Stompcrash - Swear By The Moon (Mystic Production)
Suicidal Silence - Suicide Silence (Mystic Production)
Trollfest - Helluva (Mystic Production)
Unearthly Trance - Stalking The Ghost (Mystic Production)
Unruly Child - Can’t Go Home (Mystic Production)
Vendetta - The 5th (Mystic Production)
Zeal And Ardor - Devil Is Fine (Warner Music)
Zombie Motors Wrecking Yard - Supersonic Rock'n Roll (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Acceptance - Colliding By Design (Warner Music)
All Them Witches - Sleeping Through The War (Mystic Production)
Anna K. - Světlo (Brainzone)
Armored Saint - Carpe Noctum (Mystic Production)
Aseethe - Hopes Of Failure (Mystic Production)
Asia - Symphonia (Live In Bulgaria 2013) (Mystic Production)
Axxis - Retrolution (Mystic Production)
Benighted - Necrobreed (Mystic Production)
Bing & Ruth - No Home Of The Mind (Bertus)
Bloodbound - War Of Dragons (Mystic Production)
Brokeback - Illinois River Valley Blues (Mystic Production)
Dan Hicks - Greatest Licks (I Feel Like Singin') (Warner Music)
George Harrison - All Things Must Pass (Universal)
George Harrison - Brainwashed (Universal)
George Harrison - Cloud Nine (Universal)
George Harrison - Dark Horse (Universal)
George Harrison - Electronic Sound (Universal)
George Harrison - Extra Texture (Universal)
George Harrison - George Harrison (Universal)
George Harrison - Gone Troppo (Universal)
George Harrison - Live In Japan (Universal)
George Harrison - Living In The Material... (Universal)
George Harrison - Somewhere In England (Universal)
George Harrison - The Vinyl Collection (Universal)
George Harrison - Thirty Three & 1/3 (Universal)
George Harrison - Wonderwall Music (Universal)
Hark - Machinations (Mystic Production)
Helena Vondráčková - Dávno vím svý (Warner Music)
Hippo Campus - Landmark (Mystic Production)
Immolation - Atonement (Mystic Production)
José James - Love In A Time Of Madness (Universal)
King Gizzard & Lizard Wizard - Flying Microtonal Banana (Mystic Production)
King Woman - Created In The Image Of Suffering (Mystic Production)
Lift To Experience - The Texas - Jerusalem Crossroads (Mystic Production)
Nidingr - The High Heat Licks Against Heaven (Mystic Production)
No Thank You - Jump Ship (Warner Music)
Paul Weller - Heavy Soul (Universal)
Paul Weller - Stanley Road (Universal)
Peter Silberman - Impermanence (Mystic Production)
Place Vendome - Close To The Sun (Mystic Production)
Pyogenesis - A Kingdom To Disappear (Mystic Production)
Sanctuary - Inception (Sony Music)
Status Quo - The Vinyl Collection 81-96 (Universal)
Suicidal Silence - Suicide Silence (Mystic Production)
The Mute Gods - Tardigrades Will Inherit The Earth (Sony Music)
Unearthly Trance - Stalking The Ghost (Mystic Production)
Vicente Amigo - Memoria De Los Sentidos (Sony Music)
Zeal And Ardor - Devil Is Fine (Warner Music)

Reedice:
Anthrax - For All Kings (Tour Edition) (Mystic Production)
Brad Fiedel - Terminator 2: Judgment Day (Universal)
Brad Fiedel - Terminator 2: Judgment Day (Universal)
Detective - It Takes One To Know One (Bertus)
Diamond Head - Lightning To The Nations (Bertus)
Golden Earring - Complete Studio Recordings (Bertus)
Herb Alpert - Blow Your Own Horn (Warner Music)
Herb Alpert - Bullish Re (Warner Music)
Lift To Experience - The Texas - Jerusalem Crossroads (Mystic Production)
Nikolajeva, T. - Prague Recordings 1951-1954 / Russian Masters (Supraphon)
Roy Orbison - Black & White Night (Sony Music)
Vicente Amigo - Memoria De Los Sentidos (Sony Music)

NÁZORY
  • tak snad jen Immolation, výbornej hutnej death me... (Fimi, 28.02.2017 15:03) Reagovat

    tak snad jen Immolation, výbornej hutnej death metal....

    • Re: tak snad jen Immolation, výbornej hutnej death me... (Anonym, 02.03.2017 23:06) Reagovat

      co ti nasypali do jídla?

  • Bing & Ruth (Tomáš Blue, 01.03.2017 09:13) Reagovat

    Bing & Ruth, rozhodně to nejzajímavější z výše uvedených novinek. Více takových alternativních tipů. Hezký den :)

  • nejlepší je nová Helča (Gagadu, 02.03.2017 23:05) Reagovat

    to nové CD fakt nemá chybu

    • Re: nejlepší je nová Helča (czechchum, 16.03.2017 17:36) Reagovat

      Mohu potvrdit. Úplně něco jiného, než Sladká mámení apod. Skvěly sound a texty. Absolutně fantastické.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu