DJ Wich na další producentské desce "Veni, Vidi, Wich" čiší pestrostí

26.05.2017 09:30 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

DJ Wich na své další producentské desce "Veni, Vidi, Wich" opět dokazuje, že je jedním z nejlepších tuzemských hiphopových producentů. Nahrávka je hudebně velmi pestrá a opravdu nabitá - obsahuje přes dvacet skladeb a hostuje na něm přes dvacet českých a slovenských interpretů.
7/10

DJ Wich - Veni, Vidi, Wich

Skladby: Prooemium, Frisbee ft. Majk Spirit, Paulie Garand, Adiss, Jak ocel ft. Marpo & Trouble Gang, Nahraditeľný ft. Rytmus, Laris Diam, My Love, One More Time ft. Martin Svátek, Zvedám strop ft. Renne Dang, Tempo ft. Kali, Separ, Choďte všeci do p*če ft. Strapo, Ektor, Hrdlorez Boris, Tma ft. Viktor Sheen, Bublina, Party roku ft. Ego, Twerk ft. Ben Cristovao, Žrádlo ft. Rest, Neopakovatelná ft. Prago Union, Iná ft. Ego, Elpe, Nula ft. Orion, P.A.T., Mons Berry, Thirsty, Keď teba mám ft. Ronie, Liek ft. Mons Berry, Setup ft. Majself, V tomto svete ft. Moja Reč, Jakub Děkan
Vydáno: 15.12.2016
Celkový čas: 68:00
Vydavatel: Golden Touch
DJ Wich je na české hiphopové scéně pojem - člověk, který dokáže proměnit průměrný beat ve zlato. O tom, že je jedním z nejlepších českých hiphopových producentů, netřeba pochybovat. Dlouholetá praxe a spolupráce s nejrůznějšími interprety, nejenom tuzemskými, ale i zahraničními, ho dostala na vrchol. Na jeho posledním albu "Veni, Vidi, Wich" posluchače opravdu nešetří a přináší jim hutnou smršť dvaadvaceti skladeb, do kterých si pozval přes dvacet českých a slovenských hostů. Každému z nich připravil beat podle jeho gusta.

Majk SpiritPauliem Garandem a Adisem dostali uvolněný radiový podklad. Marpo a jeho TroubleGang naopak beat, co má říz. Ego s "Party roku" navazuje na veleúspěšnou letní taneční hitovku "Žijeme len raz". Restovo "Žrádlo" s patetický textem se zase nese na patřičné vlně pohodindy. KatoPrago Union v písni "Neopakovatelná" nemohl rapovat do žádného moderního podkladu, takže mu Wich přichystal krásný oldskúl. Zato Ben Cristovao si užívá "Twerk" v hotovém elektronickém koktejlu. Titul "pořádný party banger" hrdě obdržel song "Choďte šeci do piče", který v klubech funguje naprosto skvěle. Rádiový hit "One More Time", do jehož hlavní role byl dosazen zpěvák Martin Svátek, by mohl s přehledem konkurovat žebříčkovým velikánům jako The Chainsmokers.

Na jednu stranu je fajn, že se DJ Wich snažil o co největší rozmanitost a hudební pestrost a přizval si na album mnoho jmen, ale možná by neuškodilo, kdyby pár skladeb z tracklistu seškrtal a schoval je do šuplíku, protože je to ukrutně dlouhé a někteří hosti nejsou zdaleka tak dobří jako jiní. I přesto jde o vydařený hudební kousek, na kterém si každý najde to své.

DJ Wich svou poslední desku "Veni, Vidi, Wich" pokřtí dnes večer (tj. 26. května) v pražském SaSaZu. Křest proběhne ve velkém stylu, vystoupí na něm hosti jako Majk Spirit, Ego, Separ, Marpo, Kato, Renne Dang, Orion, Martin Svátek a mnoho dalších...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY