U Evanescence se něco děje. Amy Lee bez ohlášení vydala singl "Love Exists"

12.02.2017 10:18 - Jan Trávníček | foto: evanescence.com

Evanescence sice svou poslední desku vydali před dlouhými šesti lety, to však ani zdaleka neznamená, že by se na ně od té doby zapomnělo. Po opatrném oťukávání v Japonsku v prosinci 2015 a opětovné obměně sestavy skupina na rok 2017 oznámila turné, s nímž v červenci zavítá i do Hradce Králové na festival Rock For People. Zda to bude při příležitosti vydání nového alba nebo se jedná jen o vzpomínkové turné, zatím stále ještě není jasné.

Ústřední tvář a hlas Amy Lee ale každopádně mate fanoušky dalším nečekaným krokem. Po vydání čtyřskladbového EP "Recovery, Vol. 1" s covery a sólového alba "Dream Too Much" s písněmi pro děti přišlo oznámení znovuvydání všech desek formace a poměrně překvapivé prohlášení o dokončování dříve nedotažených nápadů, které pro Evanescence vznikly ještě předtím, než vyšlo debutové album "Fallen". A zatímco celý svět čeká, zda se do léta skupina vytasí alespoň s novým singlem, zpěvačka z ničeho nic vydala skladbu "Love Exists".

Novinku matka dvouletého Jacka Liona Hartzlera okomentovala na Facebooku. "Když jsem byla v Itálii, slyšela jsem tam song 'L’amore Esiste' od Francescy Michielin. Ta píseň mě provázela, kamkoliv jsem se vrtla, dostala se mi pod kůži a ne a ne se jí zbavit. Nemohla jsem ji přestat poslouchat stále dokola ani na cestě domů do Států. Začala jsem tedy skládat kousek po kousku text, kterým jsem se snažila na původní skladbu reagovat v angličtině," vysvětluje pětatřicetiletá umělkyně. "Ukázala jsem ten nápad producentovi Guyi Sigsworthovi a nějakým způsobem ho přiměla, aby za mnou přijel do New Yorku a dali jsme jej dohromady. Dave Eggar nám k tomu přidal smyčcové aranže a ve Flux Studios jsme tou písničkou týden žili, než jsme ji dokončili.".

Zda je to první dílek ze sólového alba, lákadlo na novinku Evanescence nebo "Love Exists" zůstane jen jakousi osamocenou raritou v archivu zpěvačky, už bývalá přítelkyně Shauna Morgana ze Seether nedodala. My tak ale máme možnost konečně nahlédnout na to, jak asi mohlo znít nikdy nevydané elektronické album, které skupina plánovala vydat kolem roku 2010, avšak pod nátlakem dnes už bývalého vydavatele Wind-Up Records nakonec musela ustoupit a natočila novou desku s klasickým rockovým zvukem. My za odvážný úkrok stranou tleskáme a doufáme v plnohodnotné album. Jak se překvapivá novinka líbí vám?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY