Ani v klimbavém vizuálu k "Where's The Revolution" Depeche Mode se revolta nekoná

10.02.2017 11:38 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Tendence hudebníků vyzývat fanoušky k politické bdělosti sílí. Nejinak je tomu u Depeche Mode, jak ostatně předsevzali vydáním singlu "Where's The Revolution". Budoucnost je dle Britů dost chmurná. Singl nyní doplnili i vizuálem, který ovšem ze sedaček nezvedá a vlajky do rukou nevráží.

Černobílému klipu vévodí Gahan v perfektně střiženém obleku, ze kterého se posléze vysvléká do emblémovější černé kožené vesty. To vše za doprovodu dystopických výjevů vykořisťování a nelibosti, které má na svědomí režisér Anton Corbijn. Aluze na fašismus, synchronizované mávání vlajkami - politickému, revolučnímu videu nechybí nic. Až na tu revolučnost. Nejzajímavějším okamžikem je výstřik červené barvy na jinak monochromatické plátno klipu. To však člověk snadno promešká, protože mezitím přepne na jinou záložku a nechá ospalou agitaci hrát v pozadí.

"Where’s the Revolution" se objeví na nové desce "Spirit", jejíž vydání je naplánováno na 17. března. V rámci propagace nadcházejícího alba dokonce kapela vyhlásila pro fanoušky výběrové řízení na správu jejich facebookového profilu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY