shop.musicserver.cz
Alex Clare, Luke Quinn, Roxy, Praha, 8.2.2017

Krátký koncert Alexe Clarea natáhla a přebila původně neplánovaná vložka

Vydáno: 10.02.2017 00:03 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Adam Hencze / musicserver.cz

Popsoulový hlas mísící se s elektronikou, rockem, dubstepem a dalšími žánry. To je Alex Clare. Milovník klobouků a pěstěných vousů se po pěti letech ukázal v Praze. I když si sám myslel, že se tak stalo už po třech. Pro většinu přítomných to ale dle krátké ankety v publiku byla premiéra. Zabodoval?

Live: Alex Clare

místo: Roxy, Praha
datum: 8. února 2017
support: Luke Quinn
Fotogalerie

Alex Clare, Roxy, Praha, 8.2.2017
© Adam Hencze / musicserver.cz
Nač to dlouho protahovat. Alex Clare je prostě a jednoduše zpěvákem jednoho hitu. Ačkoliv si při pohledu na jeho jméno už možná ani nevybavíte, o koho se vlastně jedná, jeho nejznámější song "Too Close" znáte zcela určitě. Zdá se to skoro neuvěřitelné, ale z rádií nám několikrát denně vyhrával už před dlouhými pěti lety. Právě tehdy, v roce 2012, si ho také do svých reklam na verzi 9 vypůjčilo marketingové oddělení propagující prohlížeč Internet Explorer a popularita dnes jedenatřicetiletého umělce eskalovala nominací na Brit Awards v roce 2013. Od té doby se, přiznejme si to, na Alexe pomalu zapomíná.

Bývalý přítel Amy Winehouse, který pikantní detaily o jejich vztahu prodal bulváru, po úspěchu s debutem "The Lateness Of The Hour" vydal další dvě alba, ale jak "Three Lions" z roku 2014, tak listopadová novinka "Tail Of Lions" zatím žádné bouřlivé emoce nebudí. A podobné to bylo i s jeho pražským koncertem.

Alex Clare, Roxy, Praha, 8.2.2017
© Adam Hencze / musicserver.cz
Předskokan Luke Quinn svým pomalým popem po vzoru Troye Sivana vyloženě uspával a kdo přišel až na devátou, vůbec o nic nepřišel. Dominantní elektronickou složku hudby měli oba umělci puštěnou jen z notebooku, Alexe Clarea tedy na pódiu doplňoval jen bubeník a kytarista, jehož plnovous mu mohla závidět i hlavní hvězda večera. Stage byla prostá jakékoliv výzdoby, tu a tam jen párkrát zablikal stroboskop, jinak se ale diváci, kteří v Roxy celkem slušně zaplnili dolní část klubu, museli spokojit s poměrně civilní podívanou.

To samozřejmě nebylo na škodu, avšak britský rodák se většinou setlistu proplížil bez velkých řečí a nějakých závratných čísel nezvykle rychle, takže když se poprvé trochu více rozpovídal o tom, jak coby kluk z jihu Londýna před sedmi lety uviděl na Jamajce kolibříka a z toho zážitku se musel vypsat v písni "Hummingbird", bylo už málem skoro po všem. Člověku, kterému s debutem pomáhal i Diplo známý mimo jiné z uskupení Major Lazer, se o chvíli později podařilo ještě zabodovat s rockovým odpichem oplývajícím "We Rages On" a také singlem "Treading Water", v němž úspěšně koketoval s drum'n'bassem, což hopkající publikum hlasitě ocenilo.

Alex Clare, Roxy, Praha, 8.2.2017
© Adam Hencze / musicserver.cz
Pak ale donedávna jen hlavou do rytmu kývající diváky Clare poprosil, aby pro následující píseň nechali mobily v kapsách a hlasitě zpívali. A co myslíte, že se stalo? Největší hit "Too Close" si samozřejmě natáčel dvojnásobek lidí než ty předchozí.

Když se po následující skladbě "Open My Eyes" kapela rozloučila a multiinstrumentalista, jehož si v rádiu leckdo snadno zamění za podobnou barvou hlasu disponujícího Johna Newmana, se vrátil na scénu, patrně zjistil, že svým fanouškům věnoval jen pouhou hodinu. A tím by, jak se však můžeme jen domnívat, asi smluvený čas s pořadateli nedodržel. Místo jednoho coveru Etty James tak Alex Clare na španělku odehrál hned čtyři písně, přičemž například "Just A Man", v němž zpívá o tom, jak je těžké se na něj jako na chlapa spolehnout, zahrál na přání toho dne narozeniny slavící fanynce Barboře. Nutno přiznat, že jen s kytarou to jde absolventovi Bishop Challoner School daleko lépe, za mikrofonem je tak přirozenější, sympatičtější, komunikativnější a bez křeči. Snad mu to někdo řekne.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)
- Troye Sivan poprvé zazpívá v Česku (30.11.2023 09:01)
- Recenze: Troye Sivan na desce "Something To Give Each Other" oslavuje queer lásku a sex (24.10.2023 17:00)
- Nové desky 41/2023 - od Troye Sivana přes ††† po Holly Humberstone (18.10.2023 21:00)
- Video: Troye Sivan nebo Trojská Helena? Zpěvák se v novém singlu doslova stal jednou z tvých holek (17.10.2023 19:23)
- Video: Troye Sivan si od Billie Eilish vypůjčil písničku z filmu "Barbie". A naprosto si ji přisvojil (12.10.2023 08:09)
- Video: Troye Sivan v klipu "Got Me Started" vypráví o euforii svobodného života (25.09.2023 08:16)
- Naživo: Fenomenální Mumford & Sons nechali ohňostroj doma, čtvrtý den Szigetu ale bavili i ADONXS, AJR nebo Nirvana (14.08.2023 18:03)
- Hudba v TV: Seriál "Idol" s The Weekndem si kritiku nezaslouží. Je krutý a nestydatě sexy, ale tne do živého (05.08.2023 09:00)
- Video: Troye Sivan je v singlu "Rush" hodně otevřený. V klipu zve do roje večírků (14.07.2023 17:21)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia AC/DC U2 Beyoncé Rush Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu