"Passion, Pain & Demon Slayin'" - Šíleně dlouhý, ale povedený comeback Kida Cudiho

09.04.2017 14:30 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Titulek může znít jako nesmysl. Vždyť Kid Cudi tu celou dobu byl, nikam nezmizel. Umělcovy psychické problémy se však podepsaly na poněkud divokém materiálu posledních let a Cudi zmizel minimálně z radaru velkých a očekávaných jmen. Novinka ho naštěstí vrací zpátky do kurzu. Jen jí chybí špetka soudnosti.
6/10

Kid Cudi - Passion, Pain & Demon Slayin'

Skladby: Frequency, Explicit Swim In The Light, Releaser, By Design (feat. Andre Benjamin), All In, ILLusions, Rose Golden (feat. Willow Smith), Baptized In Fire (feat. Travi$ Scott), Flight At First Sight / Advanced (feat. Pharrell Williams), Does It, Dance 4 Eternity, Distant Fantasies, Wounds, Mature Nature, Kitchen, Cosmic Warrior, The Guide (feat. Andre Benjamin), The Commander, Surfin' (feat. Pharrell Williams)
Vydáno: 16.12.2016
Celkový čas: 86:52
Vydavatel: Wicked Awesome

O desce "Passion, Pain & Demon Slayin'" říká vše už její název. Kid Cudi na ní tradičně válčí se svými démony, překonává bolest na duši a oddává se vášním v podobě nezávazného sexu a drog. Po této stránce mohou být příznivci spokojeni. Žezlo hitového rapera umělec odložil už po svém debutu, také zde se raději oddává temným fantaziím a hiphopovým experimentům. A překvapivě i dost dobrým popovým melodiím. Na zhulenou frekvenci náležitě ladí úvodní "Frequency", nohy do tance svádí uvolněná "By Design", kila ponurosti pro změnu přidává "The Guide". I když se tracklistem táhne jen minimálně přerušovaná linie beznaděje, na závěr posluchač přece jenom dostává vítané analgetikum v podobě "Surfin'". Aby také ne, vždyť se na pozitivními vibracemi nabité skladbě podílel sám Šťastný autor Pharrell Williams. Albu poté vévodí nádherný duet s Willow Smith "Rose Golden". Stopáž o délce hodina a půl a celkem devatenáct položek, které občas zvukově ještě splývají do sebe, jsou ale bohužel příliš megalomanské sousto. Všechny radostné pocity z muzikantova symbolického comebacku prohrávají v boji s utahaností, a novinka tak nakonec zanechává lehce nahořklý pocit. Kid Cudi je sice znovu ve formě, ale ke svému neštěstí neví, kdy přestat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY