Lady Gaga je v klipu "John Wayne" konečně zase střelená

10.02.2017 08:29 - Tomáš Navrátil | foto: facebook interpreta

Začátek února bezpochyby patří Lady Gaga. Po skvěle přijaté show, kterou předvedla o přestávce 51. finále Super Bowlu, se její alba a singly opět probudily k životu i na hitparádových příčkách. Jako poděkování všem svým Little Monsters přináší zpěvačka nový videoklip k trochu slabší písničce "John Wayne".

Video začíná přesně tam, kde končí předchozí "Million Reasons". Gaga odhodí růžový klobouk a kytaru a vrhne se na hřbet majestátního mustanga. Občas jí vleze nějaká ta větvička do cesty a vy začnete mít pocit, že se z emotivní křehké dívky opět stává ta všemi oblíbená dračice. Zpátky jsou i nacvičené choreografie a podivné kostýmy. Přímo gagaoidní jsou například samopalové podpatky. Mezitím podnikne zkouřenou cestu autem, rozmlátí část předměstské čtvrti a párkrát se nechá oddělat.

O režii se postaral známý švédský vizionář Jonas Åkerlund, který má na kontě takové pecky, jakými jsou "Telephone" nebo "Paparazzi". Jeho barevnými a občas i kontroverzními klipy se může pochlubit i Madonna, Britney Spears, Rammstein nebo Metallica. Gaga se tím tak konečně vrátila do časů, kdy ji za její ujetosti lidi ještě milovali.

"John Wayne" je patrně posledním dílkem pomyslného triptychu. Video totiž končí barevným nápisem "The End" a můžeme být už jen zvědaví, zda nás ještě čeká další video z éry "Joanne". Gaga tím tak mohla konečně splnit svoji představu o vytvoření vizuálního alba, o které mluví již od dob "Born This Way". Po tak pěkném vykročení se fanoušci mohli dočkat i třeba dříve slibovaného pokračování klipu "Telephone". Tak snad příště.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY