Tornádo z Los Angeles Cherry Glazerr o sobě dává třetí deskou "Apocalipstick" konečně pořádně vědět

15.02.2017 19:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Americká rocková parta Cherry Glazerr vznikla v roce 2013 a k letošnímu roku si nadělila třetí album, díky kterému konečně probourala pomyslnou zeď a dostala se do širšího povědomí. Novinka "Apocalipstick" je totiž po předchozích dvou ne zcela dotažených počinech prvním opravdu silným materiálem skupiny.
7/10

Cherry Glazerr - Apocalipstick

Skladby: Told You I’d Be With The Guys, Trash People, Moon Dust, Humble Pro, Nuclear Bomb, Only Kid On The Block, Lucid Dream, Sip O’ Poison, Nurse Ratched, Instagratification, Apocalipstick
Vydáno: 27.01.2017
Celkový čas: 34:25
Vydavatel: Mystic Production
Po personálních změnách vystupují v současnosti Cherry Glazerr jako trio a nabírají potřebný nový dech, a to ve složení Clementine Creevy (zpěv, kytara), Sasami Ashworth (klávesy) a Tabor Allen (bicí). Sestavu v posledních dvou letech opustil jak basák Sean Redman, tak i původní bubenice Hannah Uribe. Cherry Glazerr to ale pomohlo a nakoplo k vydání prvního velmi solidního materiálu. Do té doby bezkrevná kytarovka se přetavila do skladatelsky velmi schopné formace se smyslem pro hit. A ten tahle losangeleská parta opravdu potřebovala.

Jejich minulé album "Haxel Princess" mělo náznaky určitého tvůrčího pokroku a mladá parta začínala budovat svůj zvuk, ale narazila na limity svého rukopisu a deska nenabídla žádný natolik výrazný moment, aby zaujala větší masy fanoušků. Šanci vymanit se z regionální klubové scény se jí zřejmě povede až s novinkou "Apocalipstick", díky níž udělali svůj nejvýznamnější krok v dosavadní kariéře. Kolekci totiž zdobí hned několik výrazných skladeb a potenciálních hitů.

Už úvodní riff v otvíráku "Told You I’d Be With The Guys" spolu s punkově nakyslým zpěvem Clementine slibuje mnohé, jen ne tuctovou nahrávku. Prvním slibovaným hitem je ale až třetí pecka "Moon Dust", které znovu kraluje především výrazná frontmanka Clementine se svou dominantní kytarovou hrou. Strhující píseň pak směřuje do epileptického finále a je jasno, že o Cherry Glazerr se už bude mluvit napříč celou scénou.

Že má skupina i smysl pro humor, dokazuje povedenými texty v čele se sebeironickou "Trash People", ve které se Celementine trefuje především do sebe. Na své fanoušky bez skrupulí vybalí, že běžně nosí spodní prádlo tři dny po sobě a že její pokojík voní po cigaretách. Umí také zvážnět, když v jedné z nejlepších písni alba "Nurse Ratched" čerpají z legendárního Formanova filmu "Přelet nad kukaččím hnízdem".

Půlhodinová stopáž navíc nedává prostor pro slabé chvilky, a i proto je "Apocalipstick" vyrovnanou, svižnou kolekcí moderního rocku s kořeny v garážovém rock'n'rollu i punku. Cherry Glazerr se novinka povedla a nově sestavené partě (původní členkou je pouze Clementine) to příjemně šlape. Dobrý tip pro fanoušky Bleached, Honeyblood či The Big Moon.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY