Queens Of The Stone Age jsou zpátky ve studiu, novinka by mohla vyjít letos

13.02.2017 17:04 - Ondřej Kocáb | foto: dsmacku.com

Kalifornští Queens Of The Stone Age potvrzují dřívější zprávy o tom, že letos by konečně mělo dojít na následovníka veleúspěšné šesté řadové desky "...Like Clockwork". V nejnovějších postech na svém twitterovém účtu kapela zdraví ze studia pomocí několika obrázků. Informace o nahrávání nových skladeb začaly prosakovat během loňského léta, kdy měl celý proces příprav začít. Podle tehdejších zpráv se deska dala očekávat během letošního podzimu.

Kapela všechny náznaky podpořila několika záběry ze studia zahrnujícími kromě nástrojů i tabule s možnými názvy skladeb. Nahrávání by se měl zúčastnit navíc i Dave Grohl z Foo Fighters, který s kapelou nahrával a vystupoval již několikrát. Novinka by se tak stala již sedmým studiovým albem a vyšla by po čtyřech letech od svého předchůdce.

V mezičase si všichni členové odskočili k dalším projektům. Nejpilnějším z nich byl samozřejmě Josh Homme, který se podílel i na posledním albu Lady Gaga. Přišla i další deska Eagles Of Death Metal a také velká spolupráce s Iggym Popem, které se zúčastnili i další členové QOTSA Troy Van Leeuwen a Dean Fertita. "Post Pop Depression" se stalo jednou z nejúspěšnějších desek loňského roku a více než polovina Queens Of The Stone Age se zúčastnila i turné.

Troy Van Leeuwen pak řádil ještě se svými kapelami Sweethead a Failure na nových albech, Dean Fertita si užil spolupráci s Jackem Whitem na jeho sólovce a v The Dead Weather a také jako host na poslední desce The Kills. Podle Troye Sanderse z kapely Mastodon jsou prý všichni připraveni k vydání nové nahrávky a následnému světovému turné. Sám přiznal: "Queens Of The Stone Age, Mastodon i At The Drive-In momentálně nahrávají, všichni máme nové skladby, které chceme vydat ještě letos.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY