La Petite Sonja nahrála desku s Danielle de Picciotto

03.02.2017 11:39 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Česká sestřenice Anity Lane, La Petite Sonja, zpěvačka kapely Kill The Dandies!, nachystala svou sólovou desku. Bude se jmenovat "Musa Somnambula" a vyjde 14. února.

Jméno alba odkazuje k symbolu českého surrealismu, stejnojmennému dílu grafika Jindřicha Štýrského. Ten je také autorem citátu "Mým očím je stále nutno házet potravu. Polykají ji nenasytně a surově. A v noci ve spánku ji tráví," k němuž se zpěvačka odvolává, citátu, jenž vysvětluje, o čem ta deska je.

Sama La Petite Sonja pak o desce říká: "Nejedná se úplně o sólové album, ráda bych to prezentovala jako vedlejší projekt. Myslím, že každý autor si to chce dříve nebo později zkusit sám, já jsem ale stejně nakonec přizvala ostatní. Hank mi pomáhal s celkovým zvukem, a kdyby nebylo tak málo času, tak by určitě hostovali i další členové Kill The Dandies!. Paradoxně právě díky tomuto původně sólovému projektu jsem zjistila, že úplně sama to stejně dělat nechci." To dokládá i aktivní zapojení Danielle de Picciotto (Ministry Of Wolwes, Crime & The City Solution, Hitman's Heel), která hostuje v několika písních a některých je i spoluautorka.

Album "Musa Somnambula" vydává label Drug Me Records ve spolupráci s projektem Full Moon Forum. Dlouho očekávané třetí album Sonjiny domovské formace Kill The Dandies! by se mělo objevit na začátku léta 2017.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY