Mirai v "Když nemůžeš, tak přidej" nabádají, že dokážeme skoro všechno

06.02.2017 10:18 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Kapela Mirai na podzim minulého roku absolvovala náročné turné, ale jak se zdá, našla si během něj i čas na tvorbu nových písní. Po songu "Divadlo" plném metafor nyní sází pro změnu na jednoduchost a přímost.

Píseň "Když nemůžeš, tak přidej" je jasným mottem pro všechny, kteří o sobě pochybují a domnívají se, že cíle, kterých chtějí dosáhnout, jim jsou natolik vzdálené, že ani nemá cenu o ně usilovat. "Song 'Když nemůžeš, tak přidej' je pozitivní, motivační pecka, kterou bereme trochu i s nadsázkou. Inspiroval mě úplně náhodou něčí post na facebooku, ve kterém se objevil právě proslulý Zátopkův výrok, a taky můj kamarád, který často na výmluvy a lenost reagoval větou: 'Slovo nejde, neexistuje'. Zkouším se tím nakopnout, protože s tím mám taky problémy," vysvětluje Mirai Navrátil, frontman kapely.

Jak uvidíte níže, skupina si v klipu vzala hlavní poslání písně opravdu k srdci a pořádně se během natáčení vyřádila. Vsadila i na několik hostů, takže ve videu uvidíte například olympijského medailistu Ondřeje Synka nebo moderátorky Terezu Tobiášovou a Barboru Hlaváčkovou známé z talkshow Kilák.

Za produkcí písně "Když nemůžeš, tak přidej" stojí Ondřej Fiedler, jeden z nejtalentovanějších mladých producentů, jenž na sebe poprvé upozornil hitem "Toulavá" pro Sebastiana či následně produkcí alba "Hearts" zpěvačky Lenny. Pro Mirai vytvořil skvělý popový song, který po prvním poslechu zůstane v hlavě a jen tak lehce ho z ní nedostanete. Tenhle singl může pro trio znamenat opravdový zlom v jejich dosavadní kariéře.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY