shop.musicserver.cz
UDG - Jarní tour? Nejdříve na to vlítneme my a pak to rozbijou Ovoce

UDG - Jarní tour? Nejdříve na to vlítneme my a pak to rozbijou Ovoce

Vydáno: 20.02.2017 09:00 v sekci Rozhovory - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

UDG loni vydali v pořadí již šestou desku "Emotikon". V těchto dnech vyrazili na jarní turné, na němž je doprovází kapela Ovoce. Co nás na koncertech čeká a na čem dalším ještě pracují? To se dozvíte z našeho povídání s Tomášem Voltem Vohradským.

Na vašem Facebooku jsem si všimla, že jste začali spolupracovat na dárcovství krevní plazmy na Černém mostě. Jak jste se k tomu dostali a o co konkrétně jde?

Ozvala se nám kamarádka, která spolupracuje s benefiční organizací. Natáčeli jsme reklamní spoty, kde lákáme lidi, aby přišli darovat plazmu s tím, že od března poběží v dárcovském centru soutěž. Lidi, co přijdou darovat plazmu, se budou moci přidat do soutěžních týmů, včetně toho našeho, který bude složen i z naší kapely. Celé to bude spočívat v tom, že jednotlivé týmy budou mezi sebou soutěžit.

UDG
© Roman Černý
Kývli jste na tuto spolupráci automaticky, nebo jste váhali?

Automatické to nebylo, protože se nám ozývá spousta benefic. Jednou je to krevní plazma, podruhé hrajeme koncert pro vozíčkáře nebo například výcvik slepeckých psů. Nebráníme se ničemu, co má nějaký smysl a jde na dobrou věc. Před pěti lety jsme se zúčastnili podobné akce, kde šlo o dárcovství krve. Tenkrát se to, tuším, jmenovalo Umělci darují krev, a když jsme ji darovali, zjistilo se, že asi tak půlka odběrů neprojde. (smích)

Vrátím-li se k hudbě, máte za sebou podzimní část turné k desce "Emotikon", jaké bylo?

Jeli jsme asi patnáct koncertů, jako hosta jsme si vzali Sebastiana a dá se říct, že 80 % koncertů bylo vyprodaných. Atmosféra byla báječná a strašně jsme si to užili. Hlavně nás baví hrát nové písničky. Podařilo se nám sestavit devadesátiminutový playlist, který si všichni užíváme. Bylo i zajímavé sledovat, které písničky preferují na různých místech.

UDG

UDG, pop-rocková kapela z Ústí nad Labem, jejíž historie sahá až do roku 1998, se na výsluní dostala v roce 2004 díky vítězství v soutěži začínajících kapel Coca Cola Popstar. Větší pozornosti se dočkala díky hitům "Hvězdář", "Kurtizána", "Zpěvy deště", "Vůně", "Sám spát" či "Atomy" z poslední desky "Emotikon", kterou vydala loni. Patří mezi oblíbené klubové kapely a festivalové stálice.

Co plánujete na jarní část?

Pojedou s námi kluci z Ovoce, nápad vznikl už loni na jaře. Bude to další parta, se kterou budou super mejdany. (úsměv) V roli supprortu se objeví mladá, talentovaná parta ze Šumperka Trocha Klidu. Kluci vždycky večírek rozjedou, pak na to vlítneme my a nakonec to rozbijou Ovoce. Budou to dlouhý večírky.

UDG
© Roman Černý
Jeli jste turné už s řadou kapel, je nějaká další skupina, se kterou jste zatím nejeli a rádi byste si vystřihli společné turné?

Osobně bych jel rád s Mňágou a Žďorp, mám je hrozně rád. Vloni, když během našeho společného turné s Xindlem X Ondra (Xindl X) onemocněl, tak Mňága, která zrovna ten den nehrála, přijela za Xindlovce zaskočit. Ten koncept se nám líbil a lidi reagovali parádně.

Teď vás čeká soustředění v Doubici, budete pilovat přípravy na tour nebo dojde i na novinky?

Do Doubice jezdíme několikrát do roka a je to právě místo, kde skládáme většinu svých písniček. Tentokrát to bude o tom, že tam jedeme pracovat na novém materiálu, necháme si jeden den, kdy uděláme playlist na jaro, vytáhneme i starší věcí, které si natrénujeme. Ale především tam jedeme skládat nové věci.

Takže bude brzy nová deska?

Pro letošek určitě ne, bylo by to moc brzy, "Emotikon" jsme vydali loni. Není ale vyloučeno, že do světa v průběhu roku vystřelíme nějakej novej singl.

Jisté ale je, že se chystáte vydat dva klipy. K jakým písním budou a jakou budou mít podobu?

Jeden už máme roztočenej, je to k písni "Šeptáš" a bude to ze stříhaných záběrů z podzimního turné. Poslední záběry dotočíme na jarní zastávce 15. března v Lucerna Music Baru. Až to režisér Kuba Mahdal sestříhá, tak to vydáme. Druhý klip, který plánujeme točit, je k písni "Prach a Dým". Ten budeme točit úplně jiným způsobem a zatím nechci moc prozrazovat. Vše již brzy! (smích)

UDG plakát
© facebook interpreta
S jakými ohlasy jste se setkali na desku "Emotikon"?

Vesměs nadmíru pozitivními, jen párkrát jsme se setkali s názorem, že je tam možná až moc písní. Pravda, šestnáct písní je dost a na dnešní dobu tak trochu i raritou, ale nic ti nebrání nějakou přeskočit a vybrat si jinou. A že vybírat je z čeho. (smích) Máme tam poměrně dost hostů. Jediný, na co jsme se soustředili, bylo to, abychom písničky s hosty nevybírali na singl, jako se to třeba stalo Xindlovi s "Cudzinkou v tvojej zemi", kdy chudáka Mirku Miškechovou musí už dva roky kvůli jediný písničce tahat po všech vystoupení. (smích)

V čem jsou vaše přednosti?

Určitě v živém hraní, komunikaci s fanoušky a pak taky v tom, že vydržíme dlouho na baru. (smích) To jsme tak v top five mezi českými kapelami. (smích)

Za rok budete slavit dvacet let, chystáte nějaké oslavy?

Vyloženě k narozeninám nic neplánujeme, ale máme trochu v plánu jet příští rok v únoru a březnu tour de hory, kde bychom hráli v hospodách a horských boudách po lyžařských centrech a spojili bychom to třeba s lyžovačkou s našimi fanoušky. Uvidíme, je to trochu ve hvězdách, prostorů, kde by šlo uspořádat takový koncert, není moc. Navíc letos chceme zopakovat po dvou letech vodu s fanoušky, která se nám osvědčila a byla příjemná pro obě strany, kdy jsme se sjeli vodu na pětadvaceti lodích, pobavili se, zazpívali si u ohně, opekli špekáčky, popařili atd.

UDG
© Roman Černý
Na jakém nejzajímavějším místě jste hráli?

Ve Švédsku ve vlaku, na valníku od hnoje atd. Je toho strašně moc, kolikrát to byl bizár. (smích)

Jugi je proslulý svými kostýmy, ty zase svými zraněními, nedělají si z tebe lidi kvůli tomu srandu?

To víš, že dělají. Ale musím říct, že loňský rok byl celkem podařený a nic moc se mi nestalo, jen vyvrtnutý kotník. Předloni byl ten slavný pád na Míráku, kterej byl teda docela vostrej a zkomplikoval mi život na několik měsíců. Jinak nic, jsem prostě vopatrňák. (smích)

Na to si vzpomínám, dalo by se tedy o tobě říci, že rád riskuješ?

Dalo by se říct, že jo, ale s těmi úrazy to nemá nic společnýho, to byla kombinace mojí blbosti a smůly. Jinak adrenalin mám rád, už dlouho si plánuju udělat licenci na samostatný skoky padákem. Od tý doby, co jsem byl na tandemu, jsem tím totálně očarován.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Katka Knechtová s Xindlem X zvou duetem "Si zabil, kámo" ke sledování seriálu "Policie Hvar" (13.02.2024 15:38)
- Video: Xindl X bojuje se "Slabou vůlí" poněkud slabou písní (31.01.2024 10:19)
- Z Mňágy a Žďorp odešel základní pilíř - kytarista Martin Knor (10.01.2024 07:57)
- Naživo: Mlčenlivá Mňága a Žďorp hrála v Praze o sto šest (21.12.2023 10:14)
- Video: Sebastian Navrátil + Andrea Bezděková = VSL. Důkazem je klip "Asi jsem blázen" (02.12.2023 12:59)
- Audio: Xindl X nabádá, že "Alespoň jeden den" v roce bychom měli vypnout a užít si klidu s rodinou (25.11.2023 10:46)
- Rozhovory: Sebastian - Teď to chci zase trochu nakopnout (08.11.2023 08:00)
- Video: Mňága a Žďorp po dvaceti letech natočila klip k písni "Nic složitýho". Hlavní role obsadili dva skalní fanoušci (02.11.2023 08:15)
- Nové desky 43/2023 - od Duran Duran přes Annu K. po Taylor Swift (01.11.2023 20:30)
- Recenze: Sebastian bojují o nové posluchače, desce "sBohem" ale schází jasná vize (30.10.2023 17:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu