Už v pátek se Depeche Mode budou ptát "Where's The Revolution"

02.02.2017 08:41 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Depeche Mode vydají v pátek 3. února dlouho očekávaný nový singl "Where's The Revolution". Skladba, kterou kapela slíbila fanouškům již během tiskové konference v Milánu minulý podzim, je první novou nahrávkou formace za poslední čtyři roky a první ukázkou z jejich nadcházejícího čtrnáctého studiové alba "Spirit". To si budeme moci poslechnout 17. března.

"Spirit" je prvním albem, na kterém Depeche Mode spolupracovali s producentem Jamesem Fordem ze Simian Mobile Disco (Foals, Florence And The Machine, Arctic Monkeys), a stane se tak následovníkem veleúspěšného alba z roku 2013 "Delta Machine", které debutovalo na 1. příčkách hitparád ve dvanácti zemích. Album již stihlo nasbírat ohlasy u kritiky v počátečním náslechu, když např. Q Magazine označil "Spirit" za "nejživější nahrávku kapely za poslední roky".

Depeche Mode podpoří vydání alba rozsáhlým světovým turné, kde dají novým i celoživotním fanouškům další šanci zažít legendární živé vystoupení kapely. První část "Global Spirit Tour" uvidí více než 1,5 miliónu fanoušků na 34 koncertech v 21 zemích napříč celou Evropou. Skupina samozřejmě nevynechá ani Českou republiku, živě se představí 24. května v Eden Aréně. Vstupenky na koncert jsou stále k dispozici v rozmezí 1 390 Kč - 2 190 Kč. Po skončení evropské části turné se Depeche Mode v létě přesunou do Severní a Jižní Ameriky, kde bude turné pokračovat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY