Aerosmith se chystají na rozlučkové turné, Česko však nenavštíví

01.02.2017 15:28 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Již sedmačtyřicet let na scéně letos oslaví Aerosmith. Jejich velké turné po Evropě nejspíš ponese nálepku rozlučkové. Rozlučka s nejstarším kontinentem však bude velkolepá, alespoň to slibuje bostonská pětice. Mělo by se jednat o největší rock'n'rollové turné všech dob. Zatím je v seznamu umístěno sedmnáct míst, včetně vystoupení na britském Download festivalu, které by mělo být naprostým vrcholem šňůry. Vše se odehraje od května do poloviny července.

První zmínky o turné padly během loňského roku. Bylo to pár měsíců poté, co kytarista Joe Perry přece jen vyloučil rozpad legendární kapely. O koncertních přípravách se trochu více nyní rozpovídal další kytarista Brad Whitford: "Snažíme se hlavně moc nejíst a netloustnout. Ne, opravdu si na tom dáváme záležet. Celou show bude doprovázet plno světel a dalších efektů. Většinou býváme velmi dobře připraveni. Vymačkali jsme naprosto všechno z té maličkosti jménem rock'n'roll a nemám tušení, kolik novinek a změn ještě budeme schopní udělat. V minulosti tu bylo ale hned několik turné s velkolepými pódii. Například to, co udělali U2. To bylo prostě úžasné."

Whitford se rozpovídal také o skládání setlistu: "Rádi bychom provedli několik velkých změn. Víme, jak to chodí, je velmi těžké uspokojit všechny. Měli jsme plno hitů během celé kariéry a je tu také hodně skladeb, které bývaly zanedbané. Bylo by hezké některé z nich vytáhnout zpět, myslím, že by to ocenili i fanoušci. Například 'Nobody's Dault', tu jsme skoro nehráli, ale posluchači si ji neustále žádali. A pak je tu také několik skladeb, které si lidi velmi oblíbili. Třeba 'Amazing', kterou z jistých důvodů nemáme rádi, ale fanoušci ji milují. Takže věříme, že vybereme i vzácnější kousky, protože kdy jindy bychom to měli udělat?“

Turné, jemuž kapela začala říkat "Aero-deverci Baby!", již propaguje video. To je tvořené jako zpravodajská relace, kterou provádí frontman Steven Tyler a kytarista Joe Perry. Na otázku, zda je něco pravdy na fámách, že půjde o poslední evropské turné, Tyler odpovídá jednoduše: "Kdo, sakra, ví?" Ze všech zastávek jsou nejblíže ČR koncerty v Kolíně, Berlíně, Mnichově, případně v polském Krakově.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY