Jamiroquai představují osmou řadovku slabým singlem "Automaton"

30.01.2017 09:41 - Daniel Maršalík | foto: facebook interpreta

Na poslední březnový den Jamiroquai oznámili osmou řadovou desku nazvanou "Automaton". Fanoušci britské skupiny na ni čekají už téměř sedm let. Letos ale budou mít hody. Kromě vydání nového alba Jamiroquai vyjedou na turné a koncertovat budou i v České republice.

Skupina s charismatickým lídrem Jay Kayem uzavře letošní ročník Colours of Ostrava a dle ohlášených měst koncertní šňůry bude Ostrava jedinou zastávkou v širším regionu, takže lze předpokládat, že tento nejlepší český hudební festival navštíví v hojném počtu i Poláci, Němci, Rakušané a Slováci.

První ochutnávkou z nového alba je titulní skladba, která má za úkol spíše vzkázat fanouškům, že se Jamiroquai probudili z dlouhého spánku. Vizuálu dominuje Jay Kay s novou, upgradovanou a pro něj tolik typickou pokrývkou hlavy. V klipu se objeví i jeho stará čelenka a najde se v něm mnohem více momentů odkazující k někdejší historii kapely jako třeba Jay Kayův nahý zadek, který už slavil úspěch ve videu k singlu "Lifeline".

Hudebně ale "Automaton" přináší nového velmi málo. Nese se ve středním tempu a slokám vládne nuda. Zachraňuje to trochu melodický refrén a rapovaný bridž v druhé polovině skladby. Snad bude druhý singl "Cloud 9" zdařilejší, vždyť Jay Kay měl spoustu času na skládání.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY